Vicecampionul olimpic la triplusalt, Marian Oprea (Rapid-Dinamo), a tinut capul de afis al Nationalelor de atletism rezervate seniorilor si tineretului, competitie desfasurata sambata si ieri in sala din cadrul CSNB "Lia Manoliu". Dupa ce in urma cu
Vicecampionul olimpic la triplusalt, Marian Oprea (Rapid-Dinamo), a tinut capul de afis al Nationalelor de atletism rezervate seniorilor si tineretului, competitie desfasurata sambata si ieri in sala din cadrul CSNB "Lia Manoliu". Dupa ce in urma cu o saptamana, reusea sa stabileasca un nou record national indoor, cu 17,70 m, sambata, elevul antrenoarei Doina Anton si-a depasit de doua ori propria performanta, la capatul celor doua incercari executate in concurs: 17,72 m, dupa care 17,74 m, aterizata "in picioare", cu rezerva, ceea ce il apropie la numai noua centimetri de recordul mondial, apartinand din 1997 cubanezului Aliecer Urrutia. Cum ne mai despart trei saptamani de competitia lumii, programata la Moscova, reusita atletului nostru este cu atat mai valoroasa. Acelasi lucru se poate spune si despre aruncatorul de greutate Gheorghe Guset (CSM Armatura Zalau), care a stabilit la randu-i un nou record national, cu 21,04 m, a doua performanta mondiala a anului, dupa 21,06 m ai sud-africanului Janus Robberts, aruncare executata insa in aer liber. O alta prezenta remarcabila a fost cea a medaliatei cu bronz la JO de la Atena, Maria Cioncan (CSM Arad-Dinamo), care, la prima cursa oficiala de 1500 m dupa noua luni, a reusit un valoros 4:08,18, timp cu care si-a indeplinit si baremul pentru Mondiale. La acesta proba, liderul continental indoor, Elena Iagar (Steaua) a trecut a doua linia de sosire, fiind cronometrata in 4:16,79. De consemnat si disputa deosebit de frumoasa de la saritura in lungime, castigata de Adina Anton (Dinamo-CSM Pitesti) cu 6,62 m, fata de 6,60 m reusiti de Alina Militaru (CS Ceahlaul Piatra Neamt-Rapid).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.