Noul ministru de Externe al Greciei, Dora Bakoyiannis, a declarat ca Atena sprijina aderarea Romaniei si Bulgariei la UE in 2007, considerand ca beneficiile vor fi mai mari decat problemele reprezentate de situatia economica a celor doua tari, inform
Noul ministru de Externe al Greciei, Dora Bakoyiannis, a declarat ca Atena sprijina aderarea Romaniei si Bulgariei la UE in 2007, considerand ca beneficiile vor fi mai mari decat problemele reprezentate de situatia economica a celor doua tari, informeaza agentia ANA in pagina electronica.
Aflata in vizita la Berlin, Dora Bakoyiannis, prima femeie din istoria Greciei numita in aceasta functie, a acordat joi un interviu postului de radio Deutsche Welle. "Credem ca intreg sud-estul Europei ar trebui sa aiba ca obiectiv eventuala aderare la Uniunea Europeana.
Din punct de vedere economic, nu sunt tari care sa puna probleme UE, sunt tari mici. Dar la nivel global si din punct de vedere al stabilitatii, pe care ne-o dorim, aceasta perspectiva este foarte importanta. Sprijinim acest lucru si sper ca alte preocupari si pareri diferite din cadrul UE nu vor influenta celelalte tari in directia unui refuz", a subliniat sefa diplomatiei elene.
Referindu-se la posibilitatea ca Turcia sa adere la Uniune, desi Ankara refuza in continuare sa recunoasca Ciprul, stat membru UE, Bakoyiannis a declarat ca sprijinul Greciei este conditionat de acceptarea de catre Turcia a reglementarilor Bruxelles-ului si de indeplinirea tuturor obligatiilor asumate.
In ceea ce priveste pozitia Greciei referitoare la viitorul provinciei Kosovo si daca ar putea ajuta la reconcilierea pozitiilor extrem de diferite ale celor doua parti implicate in negocieri, ministrul a reiterat ca orice solutie in aceasta problema ar trebui sa fie rezultatul unui real proces de negociere, si nu unul impus.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.