Averile ilicite ar trebui impozitate cu peste 50%, a afirmat, recent, presedintele Comisiei de Buget, Finante si Banci din Senatul Romaniei, Varujan Vosganian. Potrivit acestuia, o masura similara a avut rezultate bune in tari precum Italia si Rusia.
Averile ilicite ar trebui impozitate cu peste 50%, a afirmat, recent, presedintele Comisiei de Buget, Finante si Banci din Senatul Romaniei, Varujan Vosganian. Potrivit acestuia, o masura similara a avut rezultate bune in tari precum Italia si Rusia. "Cand am facut programul de guvernare, m-am gandit la o solutie prin care sa scoatem bani si am mers pe ideea ca daca respectivul (un agent economic) plateste un impozit penalizator sa ramana cu bani curati, sa-i legitimam averile. Dar am renuntat pe motiv ca lumea ar spune ca nu dorim decat sa-i onoralizam pe marii escroci", a declarat Vosganian, pentru un post de televiziune. Senatorul PNL este de parere ca, in cazul in care aceasta metoda ar fi aplicata si la noi, ar trebui in general urmarite fluxurile financiare si achizitiile de bunuri, printr-un sistem informational. "In alte tari, toate achizitiile de bunuri, de la un anumit nivel, se fac obligatoriu prin card", a adaugat Vosganian. In opinia senatorului, impozitul penalizator ar trebui sa depaseasca 50%, ajungand chiar pana la 90%. "Nu cred ca impozitul penalizator ar trebui sa fie de 16%, deoarece cu 16% se impoziteaza ce faci cu truda si cu respectarea legii. Ceea ce faci incalcand legea trebuie sa fie pedepsit cu peste 50%, pana la 90%, daca este cazul", a precizat Vosganian.
Ideea unui impozit de 16% aplicat asupra diferentei intre avere si impozitele platite a fost lansata de presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, care a aratat ca, in prezent, se lucreaza la un proiect de lege in acest sens. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.