Presedinte nou la Academia Romana Noul presedinte al Academiei Romane, Ionel Haiduc (stanga), a preluat ieri oficial functia de la fostul conducator al forului, Eugen Simion. La ceremonia de instalare, organizata in clubul Academiei Romane, invita

Presedinte nou la Academia Romana

Noul presedinte al Academiei Romane, Ionel Haiduc (stanga), a preluat ieri oficial functia de la fostul conducator al forului, Eugen Simion. La ceremonia de instalare, organizata in clubul Academiei Romane, invitatii au ciocnit o cupa de sampanie. Eugen Simion i-a atras atentia succesorului sau ca functia pe care o are este ""o mare demnitate"".

Cabane izolate in Dambovita

Drumul care duce spre cabanele de pe Valea Ialomitei, din judetul Dambovita, a fost blocat dupa ce o stanca de circa trei tone s-a prabusit ieri, din cauza ploilor si a umiditatii excesive. Aproximativ 50 de persoane au ramas izolate.

Antena 1 - Observatorul, lider la audiente
Antena 1 a fost miercuri lider de audienta atat intreaga zi, cat si in prime time. Jurnalele de la orele 16:00 si 19:00 au fost cele mai urmarite programe informative atat de publicul din intreg mediul urban, cat si de telespectatorii cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani. ""Observatorul"" principal al zilei a avut un rating de 10,2% si o cota de piata de 32,7%. Tot in prime-time, lider a fost si editia speciala de Pasti a emisiunii ""Ziua judecatii"", ca si telenovela ""Secretul Mariei"". (C.O.)
Bucuresti - 2% din impozit pentru SMURD
SMURD ar putea avea, anul viitor, cel putin zece echipaje de interventie terestra, potrivit unui proiect lansat ieri impreuna cu autoritatile locale ale Capitalei. Finantarea se va baza pe contributiile platite de bucuresteni la bugetul de stat. ""Adresam un apel tuturor bucurestenilor, celor care nu si-au depus inca fisele fiscale, sa se orienteze ca acesti 2% din impozit sa-l dirijeze catre SMURD Bucuresti"", a spus prefectul Mioara Mantale. (Monica C. Andrei)
Sportul Studentesc - Masina patronului, in flacari
Masina patronului gruparii Sportul Studentesc, Vasile Siman, a luat foc ieri in centrul Bucurestiului, in zona strazii Radu Beller. Siman a iesit din autoturism si a reusit sa stinga flacarile cu ajutorul unui extinctor. Incendiul a pornit de la motorul masinii Mercedes ML.
Metropolitan - Proiect blocat
Zona Metropolitana este din nou subiect de disputa. Membrii comisiei din Primaria Capitalei pentru analizarea proiectului nu sunt multumiti de varianta care urmeaza sa fie discutata in Parlament. ""Vom face doua hartii, una adresata presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, iar o alta catre Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, ca sa blocam aprobarea legii"", a spus viceprimarul Razvan Murgeanu. (Monica C. Andrei)
Concurs - Tanarul jurnalist al anului 2005
Jurnalistii cu varsta pana in 35 de ani se pot inscrie pana la sfarsitul lunii aprilie in concursul ""Tanarul jurnalist al anului"", ajuns la editia
a VIII-a. Candidatii trebuie sa trimita la adresa freedomhouse@ freedomhouse.ro doua articole aparute in 2005, insotite de o prezentare a experientei profesionale. La fiecare din cele noua sectiuni se va acorda cate un premiu in valoare de 1.000 de euro.
Decizie - Zaher Iskandarani, in arest si de Pasti
Sperantele sirianului Zaher Iskandarani de a-si petrece Sarbatorile de Pasti in libertate s-au naruit. In ultima zi de valabilitate a mandatului sau de arestare, ieri, magistratii Tribunalului Bucuresti au dispus ca omul de afaceri sa mai stea 30 de zile incarcerat. Judecatorii au admis astfel cererea facuta miercuri de procurori. (Violeta Fotache)
Mures - Democrati inscrisi in PC
Ex-liderul PD Mures, consilierul judetean Dinu Socotar, si liderul PD Ludus, Cornel Boitos, s-au inscris in PC. Socotar a precizat ca in PC urmeaza sa se mai inscrie minimum zece oameni ""semnificativi"", care au facut parte din Biroul Permanent Judetean al PD Mures. In prezent, PC are patru reprezentanti in Consiliul Judetean Mures. (Dana Piciu)
Dolj - Primar liberal retinut pentru mita
Primarul din Bailesti - Dolj, liberalul Ioan Negret, a fost retinut miercuri seara de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mita. El ar fi cerut 20 de milioane de lei vechi unei societati severinene pentru a facilita efectuarea mai rapida a unei plati din bugetul local catre conturile firmei. In acest caz este cercetat si Ion Berbecaru, contabilul Politiei Comunitare Bailesti, cel care i-a adus lui Negret spaga: 300 de euro si 9 milioane de lei. (Mihai Gavrila)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.