Preotul unei biserici din municipiul Husi a fost reclamat la Patriarhie de catre enoriasi pe motiv ca face afaceri cu pamantul din cimitir si ca ar fi vandut Sfanta Evanghelie cu coperti si suporturi din argint, inlocuind-o cu un fals, transmite Medi
Preotul unei biserici din municipiul Husi a fost reclamat la Patriarhie de catre enoriasi pe motiv ca face afaceri cu pamantul din cimitir si ca ar fi vandut Sfanta Evanghelie cu coperti si suporturi din argint, inlocuind-o cu un fals, transmite Mediafax. Cateva sute de enoriasi ai Parohiei "Mihail si Gavril" au facut sesizarile respective dupa ce, in urma unui control pe care reclamantii il considera facut superficial, Episcopia Husilor nu a luat nici un fel de masura impotriva preotului. In plangerea inaintata forului superior al Episcopiei din judetul Vaslui, preotul Nicolae Trofin este acuzat ca ar vinde, fara nici un fel de justificare, terenul dintr-un cimitir din Husi care, de fapt, a fost donat in 1927, printr-un act oficial, de un fost proprietar de terenuri din zona special pentru enoriasii din acea episcopie. "Acest preot s-a apucat sa vanda cimitirul pe bucati, cu toate ca exista documente legale prin care se vede ca in acest cimitir nu trebuie sa se incaseze vreo taxa de acest fel. Actul de donatie facut de Costache Nicolae Nastase este inregistrat si in evidentele Primariei, institutie care era obligata sa nu perceapa nici un fel de taxa pentru locurile de inmormantare", a declarat Constantin Cojocaru, consilier administrativ al Bisericii "Mihail si Gavril" Husi, inca din 1946, unul din semnatarii petitiei. Pe langa afacerile cu pamantul din cimitir, enoriasii mai reclama ca incasarile banesti de la credinciosi nu sunt justificate prin achizitiile facute si existente in biserica si ca preotul ar fi vandut Sfanta Evanghelie cu coperti si suporturi din argint, inlocuind-o cu un fals. Totodata, enoriasii reclama exploatarea unei vii prin munca si banii contribuabililor din parohie, in interes personal, precum si trecerea casei parohiale pe numele propriu. In functie si de raspunsul dat de Patriarhia Romana, semnatarii reclamatiei sunt hotarati sa-l dea in judecata pe preotul din Husi pentru a clarifica in fata instantei problemele pe care le-au sesizat in parohia "Mihail si Gavril". (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.