Atingerea tintei de inflatie si a celei referitoare la nivelul deficitului de cont curent sunt contradictorii in conjuctura actuala a economiei, si nu pot fi atinse in paralel, a declarat, ieri, directorul Grupului de Economie Aplicata (GEA), Liviu V
Atingerea tintei de inflatie si a celei referitoare la nivelul deficitului de cont curent sunt contradictorii in conjuctura actuala a economiei, si nu pot fi atinse in paralel, a declarat, ieri, directorul Grupului de Economie Aplicata (GEA), Liviu Voinea. El a aratat ca, in conditiile atingerii tintei de inflatie, deficitul extern in acest an ar putea inregistra acelasi nivel sau va fi mai ridicat decat in 2005. "Investitiile straine directe sunt o solutie pe termen mediu si lung, dar nu rezolva problema deficitului pe termen scurt. Nu este cazul sa fetisizam aceste investitii. Sunt utile, sunt bune, dar se vad in timp. Deficitul extern din acest an nu va fi finantat cu investitiile realizate in 2006", a mai spus Voinea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.