Organizatia "Fondul Mondial pentru Natura" a adus acuzatii grave oficialilor rusi care insotesc sportivii la Jocurile Olimpice de iarna, precizand ca acestia fac contrabanda cu icre negre. "Delegatia Rusiei a adus la JO de la Torino aproape o suta de
Organizatia "Fondul Mondial pentru Natura" a adus acuzatii grave oficialilor rusi care insotesc sportivii la Jocurile Olimpice de iarna, precizand ca acestia fac contrabanda cu icre negre. "Delegatia Rusiei a adus la JO de la Torino aproape o suta de kilograme de caviar, potrivit informatiilor din presa rusa", a subliniat organizatia mondiala, adaugand ca "icrele negre au fost importate fara a respecta legislatia internationala si nici pe cea rusa". Reprezentantul rus al FMN considera ca gestul oficialilor de la Rasarit "afecteaza imaginea tarii si pe cea a sportivilor, care nu au nicio vina si care au venit la Olimpiada sa se bata pentru prestigiul Rusiei" si a adaugat ca in scandal sunt implicati inalti functionari ai Comitetului Olimpic Rus. In ultimele zile, mai multe televiziuni moscovite au aratat imagini de la receptiile organizate la Casa Rusiei de la Torino, unde invitatii consumau cantitati insemnate de caviar. Si cum ministrul Agriculturii din Rusia a recunoscut, in decembrie 2005, ca din 1.200 de tone de caviar vandute pe an doar zece tone sunt comercializate legal, reprezentantii FMN au mai anuntat ca, "Cites" - Conventia privind comertul international de specii de fauna si flora salbatica pe cale de disparitie, "nu a acordat autorizatia de export a caviarului rus in Italia." (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.