Adversarii Romaniei din grupa G debordeaza de optimism in perspectiva preliminariilor pentru Euro 2008. Selectionerul Hristo Stoicikov (foto) a declarat ca Bulgaria a jucat intotdeauna bine la inceputul campaniilor de calificare, primul meci din grup
Adversarii Romaniei din grupa G debordeaza de optimism in perspectiva preliminariilor pentru Euro 2008. Selectionerul Hristo Stoicikov (foto) a declarat ca Bulgaria a jucat intotdeauna bine la inceputul campaniilor de calificare, primul meci din grupa fiind impotriva Romaniei, pe 2 septembrie, in deplasare. "Ne calificam, nu are ce sa se intample. Vom avea mult de munca, avem patru meciuri in aceasta toamna", a spus Stoicikov. Meciul retur dintre Bulgaria si Romania se va disputa la 17 noiembrie 2007, la Sofia. In 17 noiembrie 1993, reprezentativa Bulgariei a obtinut calificarea la CM 1994, invingand Franta in deplasare cu scorul de 2-1. Presedintele Federatiei Bulgare de Fotbal, Borislav Mihailov, a afirmat ca nu este foarte multumit de calendar, insa unul dintre lucrurile bune este ca nu s-a ajuns la arbitrajul UEFA. "Este bine ca incepem in deplasare, dar e rau ca intalnim in primele trei meciuri Romania, Slovenia si Olanda. Negocierile au fost ingreunate deoarece Belarus voia sa joace in martie 2007, cand vremea nu este deloc buna. Cei mai nemultumiti au fost romanii, pentru ca nu doreau sa joace cu noi in primul meci si mai ales acasa la ei", a comentat Mihailov. In alta ordine de idei, viitorul selectioner al Belarusului, Iuri Puntus, a declarat ca la meciurile cu Romania jucatorii sai vor fi in forma optima. "Iunie, septembrie si octombrie sunt lunile cele mai avantajoase si mai convenabile pentru noi. Atunci vom juca cu Bulgaria, Romania si Slovenia, contracandidatele noastre. Este bine ca jucam ultimul meci acasa cu Olanda, este foarte posibil ca pana atunci ei sa fie calificati si nu vor fi motivati la Minsk. Iar daca va fi sa depinda de acel meci calificarea noastra, este bine ca avem avantajul terenului propriu", a spus Puntus, care urmeaza sa fie validat in curand de Comitetul Executiv al federatiei din Belarus. Romania va intalni Belarus pe 7 octombrie 2006, pe teren propriu, si pe 8 septembrie 2007, in deplasare. Altfel, UEFA nu va confirma programul stabilit de reprezentantii echipelor din Grupa G, pana cand nu va primi acordul scris al acestora. Termenul limita de trimitere a adreselor este de 27 februarie. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.