Ministrul Mihai-Razvan Ungureanu intreprinde, de ieri, prima sa vizita oficiala la Chisinau, la invitatia lui Andrei Stratan, viceprim-ministru si ministru al Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova. Anuntul vizitei a starnit
Ministrul Mihai-Razvan Ungureanu intreprinde, de ieri, prima sa vizita oficiala la Chisinau, la invitatia lui Andrei Stratan, viceprim-ministru si ministru al Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova. Anuntul vizitei a starnit rumoare intr-unul din ministerele de la Bucuresti, mai precis in cel al Integrarii europene, deoarece vizita de lucru a fost perfectata fara consultari comune in prealabil, ignorandu-se acordurile anterioare si faptul ca la Chisinau cei doi au un singur omolog. De altfel, Anca Boagiu se pregateste de urmatorul scandal al Coalitiei DA: dorinta ministrului de Externe Mihai Razvan Ungureanu de a-i acapara si ministerul, si functia si prerogativele.
Programul vizitei de doua zile include convorbiri cu omologul moldovean, precum si primiri la presedintele Vladimir Voronin, premierul Vasile Tarlev si presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu. Agenda de lucru a intalnirilor de azi cuprinde sustinerea de catre Romania a eforturilor Republicii Moldova pe calea integrarii europene, respectiv solutionarea situatiei din Transnistria. Nici pana astazi, la peste un an de la schimbarea de Guvern, MAE nu a produs un plan romanesc concret pentru Transnistria sau o strategie viabila pentru Marea Neagra, la care sa fie invitate sa participe toate tarile riverane, in ciuda cererilor presedintelui Romaniei si a prioritatilor de politica externa enuntate in decembrie 2004.
O larga delegatie
Ministrul Ungureanu este insotit de o larga delegatie din care fac parte: Cristian Gaginsky, director general, MAE, Livia Rusu, director, MAE, Dan Iancu, director, MAE, Marius Dragolea, director, MAE, Bogdan Aurescu, director, MAE, Corina Vintan, director comunicare, MAE, Catalina Bolma, consilier Cabinet Ministru, Miruna Sutru, referent directia comunicare. De asemenea, in deplasare este prezent si ofiterul SPP Marius Necula, trecut de MAE ca aghiotant al ministrului, o problema pe care noul sef al SPP, generalul Pahontu, trebuie sa o solutioneze: in ce masura poate sa apere eficient viata unui demnitar un ofiter profesionist obligat sa care si geanta si eventualele cadouri ale acestuia. Alaturi de reprezentantii MAE se afla si trei delegati ai Ministerului Educatiei si Cercetarii si Ministerul Integrarii Europene. Delegatia MAE este insotita de un grup de jurnalisti "in limita locurilor disponibile" - dupa cum ne-a informat MAE, care i-a invitat pe urmatorii ziaristi: Mediafax -Alexandra Babiciu, Rompres - Marius Fratila, TVR - Ioana Dumitrescu, Cristi Oprea Stoian (operator); OTV - Radu Mihai Popa, Florin Toaxer (operator); Jurnalul National - Ana Ilie; Evenimentul Zilei -Adrian Cochino; Adevarul - Cosmin Popa; Gandul - Eliza Francu; Cotidianul - Valentina Pop. In delegatia ministrului Ungureanu au fost invitati din presa locala si urmatorii: Ziarul de Iasi - Mihai Chiper; Ziua de Iasi - Constantin Mazilu; Monitorul - Miruna Luana Ionescu; Monitorul de Neamt - Camelia Narcis Tudose; Obiectiv - Vocea Brailei - Nicoleta Sogor.
Dupa cum ne-a informat, Directia de Comunicare a MAE a selectionat jurnalistii din aceasta delegatie platita din banul public in functie de urmatorul set de criterii: audienta, cunoasterea temelor, interesul manifestat de catre jurnalisti in participarea la aceasta vizita, interesul general manifestat pentru evenimentele cu presa ale MAE. (D.E)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.