Taxa pe valoarea adaugata (TVA) nu va fi modificata in acest an pentru nici o categorie de produse si servicii, nici pentru domeniul constructiilor, iar sistemul de impozite va ramane nemodificat pentru asigurarea predictibilitatii fiscale, potrivit
Taxa pe valoarea adaugata (TVA) nu va fi modificata in acest an pentru nici o categorie de produse si servicii, nici pentru domeniul constructiilor, iar sistemul de impozite va ramane nemodificat pentru asigurarea predictibilitatii fiscale, potrivit ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. "Nu sunt adeptul cotelor diferentiate de TVA. Nivelul de impozitare in Romania este unul dintre cele mai scazute din Europa. Nu intentionam sa schimbam sistemul de taxare, nici in sensul cresterii, nici al scaderii", a mai spus Vladescu. El a reafirmat ca a propus unor oameni de afaceri, care critica sistemul fiscal din Romania, sa accepte sa fie impozitati dupa sistemul fiscal din Elvetia, Germania sau Franta, insa a fost refuzat. Patronatul Societatilor din Constructii (PSC) a solicitat Guvernului reducerea substantiala sau eliminarea taxei pe valoarea adaugata (TVA) la constructia, consolidarea si reabilitarea locuintelor, masura urmand sa determine scaderea costurilor lucrarilor si a preturilor locuintelor. Acestia au cerut diminuarea TVA de la 19% la 5-7% sau eliminarea acestei taxe - ceea ce ar putea determina un plus de locuinte anual estimat la 10.000 de unitati. In acest context, seful Fiscului, Sebastian Bodu, a precizat ca nivelul evaziunii fiscale in acest sector este foarte ridicat. "Multe firme de constructii construiesc prin interpusi persoane fizice, astfel incat sa fie evitata plata TVA. Am propus modificarea Codului Comercial, care dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea, astfel incat actele de vanzare-cumparare sa nu mai fie considerate acte civile, pentru care nu se plateste TVA, ci comerciale", a precizat Bodu. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.