Seful Consiliului Superior al Magistraturii, Iulian Galca, a recunoscut, ieri, in fata reprezentantilor misiunilor diplomatice ale statelor UE la Bucuresti, ca exista probleme de perceptie a Justitiei, sustinand insa ca mass-media prezinta nerealist
Seful Consiliului Superior al Magistraturii, Iulian Galca, a recunoscut, ieri, in fata reprezentantilor misiunilor diplomatice ale statelor UE la Bucuresti, ca exista probleme de perceptie a Justitiei, sustinand insa ca mass-media prezinta nerealist unele aspecte din sistemul judiciar roman. "Presa noastra exagereaza uneori", a spus Galca, subliniind ca nu vrea sa critice institutia presei, dar aratand ca, in opinia sa, oamenii sunt influentati.
Presedintele CSM a aratat ca perceptia este data si de modificarile succesive ale legilor, si de situatia in care judecatorii sunt pusi sa solutioneze anumite spete in care sunt invocate doua-trei legi din domeniul respectiv. Seful Consiliului a dat ca exemplu legile privind proprietatea, care au fost modificate de foarte multe ori fara a se reusi rezolvarea acestei probleme, chiar si ultimele modificari (din vara lui 2005) avand unele lacune. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.