Toti cei care vor sa se inscrie la cea de a VI-lea editie a Concursului National de Scenarii de Film, organizat de HBO Romania in parteneriat cu Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR) - organizatorul Festivalului International de Film T
Toti cei care vor sa se inscrie la cea de a VI-lea editie a Concursului National de Scenarii de Film, organizat de HBO Romania in parteneriat cu Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR) - organizatorul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) - o pot face pana pe 15 aprilie. Concursul se adreseaza autorilor debutanti sau cu cel mult un scenariu produs. "HBO si-a castigat notorietatea si in ceea ce priveste creatia de film, depasind cu mult conceptul de <<canal de televiziune>>. Ca dovada stau numeroasele premii obtinute la nivel international de productiile originale HBO. De aceea, ne-am propus sa fim prezenti si in lumea filmului din Romania, sa descoperim si sa sustinem proiecte curajoase, pentru ca filmul este un domeniu care manifesta toate semnele unei dezvoltari semnificative, iar noi dorim sa fim o parte din aceasta dezvoltare in toate etapele evolutiei sale...", a declarat ieri (15 februarie) Carmen Harabagiu, director general HBO Romania, cu ocaiza lansarii celei de a sasea editii a competitiei. Noul director al TIFF, Mihai Chirilov - care i-a succedat lui Tudor Giurgiu dupa numirea acestuia in functia de presedinte-director general al TVR - a precizat: "Continuarea <<Concursului de scenarii HBO>> in cadrul TIFF-ului din acest an s-a impus de la sine dupa succesul de la editia anterioara. Cred ca un festival de film tanar deschis preponderent catre autorii tineri e cel mai bun cadru pentru acest concurs si evident ca ne dorim ca in timp acest concurs sa nu ramana o traditie a festivalului si doar o simpla validare soldata cu inca un manuscris bun, aruncat intr-un sertar, ci o trambulina pentru scenariile alese, pentru concretizarea lor".
Premiile care se vor acorda vor fi pentru "scenariu de lung-metraj" (2000 USD; in cazul in care scenariul are mai multi autori, valoarea premiului se va imparti in mod egal intre acestia); "scenariu de scurt-metraj" (1000 USD; in cazul mai multor autori, se aplica regula mentionata); premiul "3 zile la TIFF" pentru cei sase finalisti (trei zile de festival al caror cost va fi acoperit integral; pe langa cazare si transport, acest pachet include si accesul gratuit al finalistilor la toate proiectiile si invitatii VIP la evenimentele speciale ce vor avea loc in aceste zile).
Se pot inscrie numai scenarii originale (nu se admit adaptari, preluari etc.), complete (care sa contina toate elementele componente ale unui scenariu), pentru film de lung-metraj de fictiune (pana la 125 pagini) sau de scurt-metraj de fictiune (pana la 40 de pagini). Fiecare scenariu va fi insotit de o pagina de prezentare a subiectului, de CV-ul autorului care sa contina datele de contact (nume complet, numar de telefon, adresa e-mail, adresa postala, varsta, profesie) si de un log-line (una sau doua propozitii in care se descrie conceptul unui scenariu - intr-un mod cat mai concis si mai atragator). Nu se admit povestiri, sketch-uri, dialoguri fara descrierea actiunii sau orice alt fel de scrisori. Nu se admit mai multe scenarii ale aceluiasi autor. Scenariile se depun in doua exemplare (la adresa Str. Popa Soare nr. 52, Bucuresti sector 2) editate pe computer (font: 12, paragraf 1 1/2 ) insotite de CD-ul care sa contina textul scenariului, in plic inchis si sigilat pe care va fi scrisa o parola de maximum doua cuvinte. Cele doua exemplare si CD-ul trebuie insotite de un alt plic inchis, avand aceeasi parola, si care sa contina datele autorului. Pe plic trebuie mentionata sectiunea pentru care este inscris scenariul. Nici o indicatie pe parcursul scenariului nu trebuie sa dezvaluie identitatea autorului. Pe 22 mai vor fi anuntate presei si pe site-urile www.hbo.ro si www.tiff.ro numele primilor trei finalisti din fiecare categorie. Castigatorii vor fi facuti publici in cadrul galei de inchidere a TIFF, care va avea loc in Cluj, pe 10 iunie. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.