Real Madrid s-a razbunat marti seara, in semifinalele Cupei Spaniei, pe Real Zaragoza, echipa care produsese un cutremur cu o saptamana in urma, invingand pe "galactici" cu 6-1. A fost 4-0 pe "Bernabeu", scor insuficient pentru accederea in ultimul a
Real Madrid s-a razbunat marti seara, in semifinalele Cupei Spaniei, pe Real Zaragoza, echipa care produsese un cutremur cu o saptamana in urma, invingand pe "galactici" cu 6-1. A fost 4-0 pe "Bernabeu", scor insuficient pentru accederea in ultimul act al competitiei, insa felul in care a jucat Realul a impresionat. Brazilienii din trupa "interimarului" Lopez Caro au marcat toate golurile, Cicinho (1), Robinho (5), Ronaldo (10) si R. Carlos (61), aducand o victorie care a entuziasmat lumea fotbalului. Dupa umilinta din tur, una dintre cele mai drastice infrangeri ale "galacticilor" in ultimii 20 de ani, presa iberica a cautat indelung in arhive, pentru a gasi rasturnari spectaculoase reusite de madrileni. Jucatorii au facut declaratii razboinice, antrenorul a anuntat ca nu a renuntat la calificare si ca va trimite in teren primul unsprezece, motiv pentru fani sa ia cu asalt tribunele, astfel incat s-a jucat cu casa inchisa! Iar asteptarile nu le-au fost inselate: debut furtunos de meci, 3-0 in minutul 10 si o mare ocazie a lui Zidane. In cele din urma s-a terminat 4-0, dar "galacticii" au iesit cu capul sus si in aplauzele spectatorilor. "Putine echipe sunt capabile sa realizeze ce am facut noi in seara asta. Le-am aratat celor de la Zaragoza ce inseamna sa joci pe Bernabeu si s-au speriat. Fanii nostri trebuie sa inteleaga ca nu intram niciodata pe teren cu gandul sa pierdem si ca jucatorii, brazilieni sau englezi, dau totul pentru victorie", a comentat la final Roberto Carlos. La randul sau, presedintele Florentino Perez era extaziat. "N-am mai vazut o seara magica si atat de eroica de foarte mult timp. Unii au incercat sa ne umileasca dupa acel 1-6, in loc sa vada ca a fost un simplu accident, dar echipa noastra s-a regasit si a dovedit mandrie si tenacitate, aratand ca a meritat incredere din partea fanilor", a declarat creatorul "galacticilor". Zaragoza merge in a sasea finala de Cupa, dupa ce si-a trecut pe raboj in acest an ambele cluburi gigantice ale Spaniei, Real si Barcelona, in timp ce "galacticii" spera ca au intrat pe drumul cel bun inaintea confruntarii din weekend cu Alaves, in conditiile in care distanta fata de liderul catalan a scazut la doar sapte puncte, si de miercurea viitoare, cu Arsenal, in Liga Campionilor. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.