Modificarea reglementarilor privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, precum si infiintarea unui organism abilitat sa controleze declaratiile de avere, de interese, starile de incompatibilitate sunt doua dintre p
Modificarea reglementarilor privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, precum si infiintarea unui organism abilitat sa controleze declaratiile de avere, de interese, starile de incompatibilitate sunt doua dintre proiectele legislative prioritare ale Guvernului pentru prima sesiune parlamentara a acestui an. Astfel, proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 43/2003 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale are propusa ca termen de finalizare a procedurii legislative luna mai a acestui an. Proiectul de lege privind infiintarea unui organism abilitat sa controleze declaratiile de avere, de interese, starile de incompatibilitate, precum si sa asigure protectia persoanelor din cadrul institutiilor si autoritatilor publice care semnaleaza incalcari ale legii este estimat sa fie dezbatut in Parlament pana la sfarsitul lunii aprilie 2006.
O alta prioritate a Guvernului este proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr.346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii. Pana in luna aprilie, este propusa finalizarea procedurii parlamentare a proiectului de lege privind atribuirea contractelor de achizitie publica.
Proiectul legislativ va fi initiat de Autoritatea Nationala privind Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice si va fi in concordanta cu angajamentele asumate de Romania in negocierile de aderare la Capitolul Libera circulatie a marfurilor.
Guvernul va promova, de asemenea, un proiect de lege pentru modificarea legislatiei privind societatile comerciale si un proiect de lege privind alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European. Pana in luna iunie, Executivul propune finalizarea procedurii legislative pentru proiectul de lege pentru modificarea si completarea Codului Fiscal. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.