Ministrul italian al reformelor, Roberto Calderoli, a anuntat ca poarta tricouri avand imprimate caricaturile cu profetul Mahomed. Membru al conducerii Ligii Nordului, partid xenofob care face parte din guvernul de coalitie al lui Berlusconi, Caldero
Ministrul italian al reformelor, Roberto Calderoli, a anuntat ca poarta tricouri avand imprimate caricaturile cu profetul Mahomed. Membru al conducerii Ligii Nordului, partid xenofob care face parte din guvernul de coalitie al lui Berlusconi, Calderoli sustine ca gestul sau nu poate fi calificat drept "o provocare, ci mai degraba o invitatie la dialog". Un preot italian a fost deja ucis, in Turcia, ca urmare a furiei musulmane.
Spirala violentelor izbucnite in lumea musulmana dupa publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed continua cu mai multa intensitate. Pentru a treia zi consecutiv, in Pakistan s-au inregistrat ieri incidente violente, confruntarile dintre politisti si protestatari soldandu-se cu cel putin trei morti, printre care un copil in varsta de 8 ani, si zeci de raniti. Ciocnirile au avut loc in nord-vestul Pakistanului, la Peshawar si la Lahore, unde, de duminica, manifestantii ataca simbolurile prezentei straine in aceasta tara, incendiind fast-food-uri sau sedii ale unor companii de telefonie mobila. In vreme ce Inaltul Reprezentant pentru Politica Externa al UE, Javier Solana, aflat intr-un turneu in Orientul Mijlociu, incearca sa detensioneze acest butoi cu pulbere, prin intalnirile cu lideri ai statelor arabe, actiunile unor oficiali europeni nu fac decat sa inflameze spiritele. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.