Uniunea Europeana a innoit, marti, pentru inca un an restrictiile de circulatie pe teritoriul sau pentru liderii din Transnistria, fiind vizate 17 persoane, intre care si liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, precum si cei doi fii ai acestuia, a info
Uniunea Europeana a innoit, marti, pentru inca un an restrictiile de circulatie pe teritoriul sau pentru liderii din Transnistria, fiind vizate 17 persoane, intre care si liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, precum si cei doi fii ai acestuia, a informat Radio Romania Actualitati, preluat de Rompres. Interdictia de calatorie si tranzit a fost impusa liderilor de la Tiraspol la sfarsitul lunii februarie 2003 si a fost innoita anual. Uniunea Europeana a luat aceasta masura considerand drept inacceptabile pozitiile liderilor transnistreni si refuzul lor de a sustine eforturile comunitatii internationale pentru gasirea unei solutii a conflictului din Transnistria. In august 2004, interdictiile au fost extinse si la o serie de functionari ai regimului separatist, acuzati de intimidare si inchidere fortata a scolilor cu grafie latina de pe teritoriul transnistrean. Aceasta decizie a UE, este sprijinita, de obicei, prin impunerea unei restrictii similare de catre Statele Unite si de alte cateva tari in curs de aderare la comunitatea europeana. Pe lista oficialilor transnistreni carora le este refuzata intrarea in tarile membre ale Uniunii figureaza, pe langa membrii familiei Smirnov, si fostul presedinte al Legislativului regional, Grigori Maracuta, seful Departamentului pentru Afaceri Externe, Valeri Litkai, si cel al Securitatii, Vladimir Antiufeev, noteaza Mediafax. Kievul portocaliu, ca si cel rosu, refuza sa impuna interdictia liderilor transnistreni. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.