Dupa cinci zile de la debutul celei de-a 20-a editii a JO de iarna, singurul rezultat notabil al delegatiei Romaniei la Torino poate fi considerat locul 20 obtinut de schioarea Eva Tofalvi, performanta pentru care va fi recompensata de COSR cu suma d
Dupa cinci zile de la debutul celei de-a 20-a editii a JO de iarna, singurul rezultat notabil al delegatiei Romaniei la Torino poate fi considerat locul 20 obtinut de schioarea Eva Tofalvi, performanta pentru care va fi recompensata de COSR cu suma de 1500 de euro. Marti seara, Gheorghe Chiper a avut o evolutie de exceptie in cadrul programului scurt al probei de patinaj artistic, in urma careia a reusit sa se claseze pe locul 9, cu 67,66 puncte, performanta care reprezinta un nou record personal. Desi s-a declarat foarte multumit de pozitia pe care o ocupa in clasamentul intermediar, Chiper ramane realist si spune ca-i va fi foarte greu sa-si pastreze locul in primii zece sportivi pana la final. "Este greu de pronosticat ce se va intampla la programul liber, pentru ca diferenta dintre mine si locul 16 este destul de mica. Cred ca va fi foarte greu sa raman intre primii zece", a declarat cel care a fost portdrapelul Romaniei la deschiderea JO 2006. Chiper a recunoscut ca a facut "o mica greseala" la o combinatie de sarituri din programul scurt, care l-a costat vreo doua puncte si, implicit, doua locuri in topul intermediar. Din pacate, patinatorul nostru a spus dupa concurs ca a resimtit din nou "dureri suportabile la spate", care nu i-au afectat, insa, evolutia din programul scurt, dar fizioterapeutul sau, olandezul Michel Kerstjens, este optimist in ceea ce priveste recuperarea "pacientului" pana la startul programului liber, programat sa inceapa diseara, la ora 20. In alta ordine de idei, subiectul "fierbinte" la Torino in aceste zile este legat de Printul Albert al II-lea de Monaco, care s-a afisat la ceremonia de deschidere a JO 2006 si la intrecerile gazduite de partia de la Sestriere, cu o noua cucerire, superba inotatoare sud-africana Charlene Wittstock. Iar daca suveranul monegasc, celibatar la 47 de ani, n-a comentat gesturile sale de tandrete surprinse de paparazzi, in schimb Wittstock nu s-a ferit sa spuna enigmatic: "Torino nu este doar un oras frumos, ci si unul foarte romantic. Un loc de vacanta ideal pentru doi indragostiti!".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.