Turcia a decis sa construiasca prima sa centrala nucleara la Sinop, pe coasta Marii Negre, au anuntat oficialii turci, informeaza Rompres. "Cabinetul primului-ministru si al ministrului Energiei au decis ca centrala nucleara va fi construita la Sinop
Turcia a decis sa construiasca prima sa centrala nucleara la Sinop, pe coasta Marii Negre, au anuntat oficialii turci, informeaza Rompres. "Cabinetul primului-ministru si al ministrului Energiei au decis ca centrala nucleara va fi construita la Sinop, tinand cont de factori precum caracteristicile geologice si disponibilitatile de apa de racire", a declarat un oficial turc din domeniul energiei, problema urmand sa fie examinata, in cadrul Consiliului National de Securitate, la sfarsitul lui februarie. In prezent, Turcia nu are o centrala nucleara, insa un studiu de fezabilitate prevede constructia unui numar de trei-cinci centrale cu o capacitate totala de 5000 de megawati. Potrivit planurilor Ministerului turc al Energiei, prima centrala nucleara a Turciei va fi data in functiune in jurul anului 2012. Deja au fost demarate discutii cu firme importante din domeniul energiei nucleare din SUA, Marea Britanie, China si Japonia in legatura cu transferul de tehnologie si costurile proiectului. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.