Comisia pentru Industrii si servicii din Camera Deputatilor a avizat favorabil, cu trei amendamente de forma, propunerea legislativa a PIN - "Legea Play-Back". Legea a fost promovata de PIN in luna iunie a anului trecut si se refera la dreptul specta
Comisia pentru Industrii si servicii din Camera Deputatilor a avizat favorabil, cu trei amendamente de forma, propunerea legislativa a PIN - "Legea Play-Back". Legea a fost promovata de PIN in luna iunie a anului trecut si se refera la dreptul spectatorilor de a fi informati asupra modului in care solistii vocali interpreteaza: "live" sau prin mimare dupa inregistrari, adica "play-back". Conform Mediafax, legea prevede obligativitatea organizatorilor de spectacole de a informa spectatorii asupra modalitatii de interpretare a solistilor vocali. Potrivit initiatorilor, initiativa nu limiteaza manifestarea solistilor vocali care fac play-back, ci asigura exercitarea dreptului la informare al cetatenilor, "protejand si incurajand fenomenul muzical autentic". De asemenea, proiectul de lege care cuprinde sase articole este initiat pentru a elimina concurenta neloiala pe care solistii vocali ce folosesc tehnica "play-back" o fac celor care canta "live". In privinta spectacolelor televizate sau difuzate la radio, PIN a propus ca realizatorii emisiunilor sa mentioneze daca se canta play-back sau live. La momentul initierii proiectului de lege, multi artisti dintre cei care obisnuiesc sa faca play-back s-au temut si au refuzat sa comenteze. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.