Locuitorii Capitalei vor scoate din buzunar mai mult pentru apa rece furnizata de Apa Nova, dar si pentru apa calda preparata de RADET, intrucat facturile vor cuprinde, incepand din martie, alte preturi percepute de cei doi furnizori de servicii publ
Locuitorii Capitalei vor scoate din buzunar mai mult pentru apa rece furnizata de Apa Nova, dar si pentru apa calda preparata de RADET, intrucat facturile vor cuprinde, incepand din martie, alte preturi percepute de cei doi furnizori de servicii publice. In primul rand, firma franceza a anuntat ca va investi in modernizarea retelelor telescopice, dar va majora pretul apei, iar in al doilea rand, municipalitatea a decis ca RADET sa plateasca societatii Apa Nova, de acum incolo, pentru apa calda care se deverseaza in canalizare, lucru care se va regasi in factura abonatilor sai. Primarul general Adriean Videanu a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa, drept o mare victorie acceptul societatii Apa Nova de a face pe banii ei investitiile pentru punerea in conformitate a retelelor telescopice si apoi sa negocieze cu municipalitatea ajustarile de pret. "Decizia este ca Apa Nova sa faca toate investitiile - de peste 26 de milioane de euro - pe retelele telescopice, urmand ca, in perioada 26 - 28 februarie, cand se va deplasa la Bucuresti comisia de experti care mediaza relatia contractuala dintre Apa Nova si municipalitate, sa decida daca aceasta investitie se face cu sau fara ajustare de pret", a afirmat primarul general.
Totodata, Videanu a anuntat ca societatea franceza a fost de acord sa isi reconsidere programul de investitii pe care il va derula in acest an, in functie de nevoile de investitii ale Primariei Capitalei. De asemenea, edilul-sef ia in calcul masura exproprierii in cazul terenurilor aflate in aria statiilor administrate de Apa Nova, dand ca exemplu statia Grivita, unde exista o punere in posesie care, in opinia lui Videanu, "pune in pericol buna desfasurare a activitatii Apa Nova".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.