Blocul National Sindical (BNS) sustine Uniunea Sindicala MediaSind in protestul sau impotriva proiectului de modificare a Legii 41/1991 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Televiziune initiat de catre deputatii
Blocul National Sindical (BNS) sustine Uniunea Sindicala MediaSind in protestul sau impotriva proiectului de modificare a Legii 41/1991 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Televiziune initiat de catre deputatii Raluca Turcan si Cristian Radulescu. "Ca si colegii de la MediaSind, consideram ca cei doi deputati au facut un gest incalificabil prin promovarea unui proiect de modificare a legii, in ciuda faptului ca membrii Comisiei pentru cultura, arte si mijloace de informare in masa, partidele politice, CNA, MediaSind, Clubul Roman de Presa si principalele organizatii profesionale au stabilit realizarea unui proiect comun de modificare a Legii printr-o dezbatere nationala", precizeaza BNS intr-un comunicat.
BNS este hotarat sa-i sprijine pe sindicalistii de la MediaSind, intr-o prima etapa prin informarea Organizatiei Internationale a Muncii, Comisiei Europene si Confederatiei Europene a Sindicatelor, "intrucat proiectul este un atac la drepturile si libertatile fundamentale ale lucratorilor, asa cum sunt ele consfintite in Conventiile OIM si Directivele UE". Mai mult decat atat, aceasta modificare nu solutioneaza problema depolitizarii Consiliilor de Administratie din serviciile publice de radio si televiziune.
MediaSind, alaturi de Grupul pentru Dialog Social, Initiativa Profesionala Radio, Grupul pentru reformarea TVR, Asociatia Ziaristilor Independenti si Cartel Alfa au anuntat ca jurnalistii din Radio vor declansa astazi greva japoneza, iar doi dintre ziaristi vor recurge chiar la greva foamei. Organizatiile mentionate solicita ca pana la aparitia noii legi de functionare a SRTV, consiliile de administratie ale celor doua societati sa fie demise. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.