Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, a anuntat, ieri, ca municipalitatea a intabulat toate parcurile in cartea funciara, astfel ca au devenit domeniu public aflat in proprietatea primariei si pot fi protejate impotriva retrocedarilor. Edil
Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, a anuntat, ieri, ca municipalitatea a intabulat toate parcurile in cartea funciara, astfel ca au devenit domeniu public aflat in proprietatea primariei si pot fi protejate impotriva retrocedarilor. Edilul-sef a precizat ca administratia locala a aprobat si Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) ale tuturor parcurilor bucurestene, astfel incat, daca apar erori administrative sau judiciare, ele sa nu mai poata afecta domeniul public.
Parcul Bordei este in continuare sub observatia si analiza autoritatilor, instanta de apel luand decizia sa caseze hotararea de restituire, dar cu o anumita rezerva "Instanta de apel a casat hotararea si a retrimis-o spre rejudecare, dar, totusi, instanta se poate pronunta pe oportunitate, ceea ce reprezinta un risc pentru noi", a explicat Videanu. Majoritatea parcurilor bucurestene - Tineretului, IOR, Carol, Izvor, Plumbuita, Bazilescu, Tei Toboc, Crangasi - fac obiectul unor solicitari de restituire, cu exceptia Cismigiului si a zonei vechi din Herastrau. Legislatia actuala prevede ca terenurile aflate in domeniul privat al statului pot fi retrocedate in natura fostilor proprietari, iar unele dintre parcurile bucurestene s-au incadrat, pana in prezent, in aceasta categorie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.