Liderii PSD au evitat ieri sa se pronunte asupra cazului lui Miron Mitrea, in schimb secretarul general a spus ca nu se gandeste la solutia autosuspendarii din partid. Intr-o declaratie data postului de televiziune Antena 3, secretarul general al PSD
Liderii PSD au evitat ieri sa se pronunte asupra cazului lui Miron Mitrea, in schimb secretarul general a spus ca nu se gandeste la solutia autosuspendarii din partid. Intr-o declaratie data postului de televiziune Antena 3, secretarul general al PSD, Miron Mitrea a spus ca nu va umbla cu jumatati de masura si ca va demisiona din formatiunea social-democrata daca va vinovatia sa va fi dovedita. Reuniti ieri seara la sediul din Kisselef, mai marii pesedisti au discutat vreme indelungata pe marginea ultimului scandal in care a fost implicat Mitrea, ferindu-se insa la final sa dea vreo solutie radicala.
Lui Geoana nu-i e clar
Presedintele PSD, Mircea Geoana a evitat sa spuna clar daca colegul sau de partid ar trebui sa urmeze calea autosuspendarii. "Nu mi-e clar de ce e invinuit. Zambaccian pare sa devina un subiect global", a comentat Geoana. Intrebat daca nu-i va cere secretarului general sa se autosuspende, Geoana a dat-o cotita: "Nu i-am cerut nimanui autosuspendarea. Nu mi-e absolut clar de ce e invinuit. Ne-a spus ceva, are doar banuieli. Dar acest cerc de a trimite prin presa invinuirile, circul acesta mediatic trebuie sa aiba o limita". De altfel, Geoana a evitat sa spuna daca situatia in care se afla Mitrea este comparabila cu cea in care s-au aflat Nastase si Dan Ioan Popescu inainte de autosuspendarea lor din PSD. Presedintele autosuspendat, Adrian Nastase s-a abtinut si el de la comentarii pe acest subiect, sustinand ca nici Mitrea nu stie foarte clar de ce este vorba in cazul sau. Intrebat daca secretarul general n-ar trebui sa se autosuspende din PSD in cazul in care va fi gasit vinovat, Nastase a comentat: "Eu nu stiu sa dau raspunsuri la genul acesta de intrebari. Am dat uneori niste raspunsuri si am gresit atunci cand spuneam ca eu nu as fi aprobat perchezitia. Era vorba insa de altceva, de o cerere de perchezitie care venea inainte de se comunica invinuirile"
Asteptat la DNA pe 22 februarie
Secretarul general al PSD, Miron Mitrea, a declarat, ieri, pentru Mediafax, ca citarea sa de catre procurorii anticoruptie in dosarul Zambaccian, pentru data de 22 februarie, provine, de fapt, dintr-o neintelegere. Mitrea a precizat ca a primit o citatie de la DNA in data de 13 februarie, pentru a se prezenta in data de 22 februarie. "Cred ca este o neintelegere, dar o sa clarific in scurt timp acest lucru, daca lucrurile merg normal. Si cred ca o sa mearga normal", a precizat Mitrea. Intrebat daca citarea sa poate face parte dintr-un atac politic sau daca, prin aceasta citare, se incearca conexarea persoanei sale cu acuzatiile care i se aduc lui Adrian Nastase, Mitrea a aratat ca, in momentul de fata, nu poate sa faca nici un fel de supozitie, in mod oficial. "O sa ma duc la Parchet, nu-mi face placere, dar asta-i viata", a opinat Mitrea, dar a adaugat ca nu doreste sa pozeze in victima. Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a precizat, ieri, ca, in opinia sa, Miron Mitrea nu ar fi implicat in dosarul Zambaccian. "Nu cred ca este implicarea in dosarul Zambaccian, probabil ca este vorba de un alt dosar. Mi-e foarte greu sa comentez o invinuire pe care, banuiesc, cei de la DNA o pot explica, si domnul Mitrea, in masura in care i s-a spus despre ce e vorba", a precizat Nastase. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.