Steaua porneste cu prima sansa diseara, in confruntarea de pe Stadionul "Abe Lenstra", insa olandezii de la Heerenveen raman un adversar redutabil, in special pe teren propriu. Olaroiu (foto) se afla in fata unui nou debut pe banca ros-albastrilor si
Steaua porneste cu prima sansa diseara, in confruntarea de pe Stadionul "Abe Lenstra", insa olandezii de la Heerenveen raman un adversar redutabil, in special pe teren propriu. Olaroiu (foto) se afla in fata unui nou debut pe banca ros-albastrilor si a anuntat ca asteapta un joc bun al elevilor sai si, in mod obligatoriu, cel putin un gol marcat in poarta olandezilor, care sa usureze misiunea Stelei in retur, peste o saptamana. "Baietii s-au pregatit extraordinar, ii simt concentrati si dornici sa faca un meci bun", a declarat Oli ieri, la sosirea echipei la Heerenveen. Neinvinsi in partidele de pregatire din aceasta vacanta, cu un bilant de patru victorii si patru egaluri, campionii s-au antrenat in ultimele zile in Olanda, la Mierlo, pentru a se adapta cat mai bine la conditiile din Olanda, iar ieri la pranz, dupa un drum de patru ore cu autocarul, au ajuns la Heerenveen. In mod normal, Steaua este mare favorita in aceasta "dubla" cu batavii, insa handicapul romanilor este unul important, lipsa jocurilor oficiale in picioare, echipa antrenata acum de Olaroiu jucand ultima data acum exact doua luni, pe 15 decembrie, cu Hertha Berlin, in ultimul meci din faza grupelor. Ros-albastrii nu au probleme de efectiv, urmand sa alinieze formula standard: Carlos - Ogararu, Ghionea, Goian, Nesu - Nicolita, Radoi, Paraschiv, Bostina - Dica - V. Iacob.
Maftei: "Suntem mai pregatiti ca niciodata"
Rapid a ajuns luni dupa amiaza la Berlin si a efectuat seara un prim antrenament, la baza de pregatire a Herthei. Giulestenii vor avea o misiune mai grea decat stelistii, fiindca intalnesc o echipa imprevizibila, care se afla pe locul cinci in Bundesliga, in crestere de forma fata de anul trecut, chiar daca rezultatele din acest an nu sunt tocmai ce isi doreau suporterii: cinci egaluri in cinci jocuri in campionat. Razvan Lucescu s-a declarat optimist inaintea intalnirii de pe "Olympiastadion" din Berlin, laudand, ca si Olaroiu, atitudinea elevilor sai in pregatirea din aceasta iarna. Antrenorul Rapidului a tinut sa-i linisteasca pe suporteri, dand asigurari ca Dani Coman si Maldarasanu, cu probeleme medicale in ultima vreme, sunt refacuti si vor fi titulari in meciul de diseara. In conditiile in care Pancu, unul dintre cei mai buni rapidisti in meciurile de pregatire, nu are drept de joc pentru giulesteni, deoarece a evoluat pentru Besiktas in Cupa UEFA, in toamna, echipa din aceasta seara a Rapidului ar putea fi formata din D. Coman - M. Constantin, Maftei, I. Rada - Badoi, Maldarasanu, E. Dica, Karamian - Buga, Burdujan - D. Niculae. (B.G.)
Friedrich: "Trebuiesa inscriem cel putin doua goluri"
Arne Friedrich, capitanul Herthei Berlin, le-a promis suporterilor ca echipa sa va elimina pe Rapid in 16-imile de finala ale Cupei UEFA. "Vom duce echipa mai departe in Europa. Trebuie sa inscriem cel putin doua goluri si sa ne aparam bine. In grupe nu am inscris multe goluri, dar a fost suficient", a spus Friedrich, in timp ce managerul Dieter Honess a mentionat ca Hertha are nevoie de "un avans considerabil" inaintea meciului retur. "Trebuie sa ne pregatim sa intalnim un adversar care va juca defensiv. Totusi, va trebui sa luam avantaj in vederea returului. Sper sa profitam de faptul ca Rapid nu a disputat in acest an meciuri oficiale", a comentat antrenorul Falko Gotz, citat de editia on-line a publicatiei "Kicker". Mijlocasul Sofian Chahed este convins ca Hertha se va bucura miercuri de un succes, in timp ce Yildiray Basturk asteapta "o victorie clara, deoarece romanii sunt foarte puternici pe teren propriu". "Voi inscrie un gol", a prezis, la randul sau, brazilianul Marcelinho. (B.G.)
Breuer: "Steaua nu este Milan"
Michel Breuer, fundasul lui SC Heerenveen, a declarat ca Steaua nu este o echipa mare in Europa si nu se poate compara cu AC Milan, informeaza site-ul oficial al gruparii olandeze. "De ce nu am merge noi mai departe? Steaua nu este o echipa de top din Europa, nu este Milan. Anul trecut am jucat cu Newcastle, iar fotbalul din Anglia este mai bun decat cel practicat de Steaua, de aceea cred ca ne putem califica. In meciurile din cupele europene castigi experienta adevarata. Jucatorii si clubul devin mai puternici dupa astfel de confruntari", a spus fundasul echipei Heerenveen. Breuer a precizat ca olandezii au urmarit casete cu evolutia stelistilor si crede ca punctul forte al echipei romane este defensiva. "Stim cum sa reducem forta romanilor, care formeaza o adevarata echipa. Vom vedea cat sunt de puternici. Faptul ca Steaua nu a primit nici un gol in faza grupelor spune multe despre forta defensivei. Nu va fi atat de usor sa marcam, asa cum s-a intamplat in campionat cu Vitesse", a spus jucatorul olandez, referindu-se la victoria cu 4-1 obtinuta de echipa sa in ultima etapa de campionat. "Ce ar insemna un rezultat bun? Poate ca ar trebui sa fim multumiti si cu 0-0. Oricum, la Bucuresti ne asteapta un meci foarte greu, dar impotriva lui Dinamo am demonstrat ca putem juca de la egal la egal", a comentat Breuer. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.