Sumele ramase in contul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) la sfarsitul anului nu pot fi utilizate pentru alte destinatii in afara sistemului national de sanatate si nici pentru acoperirea deficitelor altor bugete, precizeaza Ministerul
Sumele ramase in contul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) la sfarsitul anului nu pot fi utilizate pentru alte destinatii in afara sistemului national de sanatate si nici pentru acoperirea deficitelor altor bugete, precizeaza Ministerul Finantelor. Potrivit sursei citate, banii ramasi necheltuiti la nivelul CNAS se reporteaza in anul urmator, potrivit Ordonantei 150/2002. Ministerul a facut aceste precizari in replica la afirmatiile potrivit carora o parte din Fondul national unic de asigurari de sanatate este utilizat pentru acoperirea deficitelor altor bugete. "Fondul national unic de asigurari de sanatate a fost inclus in bugetul general consolidat pentru ca acesta este un fond public si veniturile sale provin din contributiile obligatorii ale cetatenilor. In consecinta este un fond constituit din bani publici si utilizarea lui trebuie sa fie transparenta iar destinatiile sale trebuie aprobate de Parlament", precizeaza ministerul Finantelor.
In acest an, bugetul CNAS este realizat pe venituri in valoare de 9,19 miliarde de lei noi si cheltuieli in suma de 9 miliarde de lei noi. De asemenea, 92 de milioane de lei noi vor fi utilizate pentru constituirea unui fond de rezerva de 1% din totalul veniturilor Casei. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.