Romania la "Donumenta" 2007
Inceputa pe 28 septembrie, editia 2007 a "Donumenta", avand ca invitata Romania, continua la Regensburg (Germania) pana la sfarsitul lunii octombrie. "Donumenta" prezinta o diversitate de manifestari din scena
Romania la "Donumenta" 2007
Inceputa pe 28 septembrie, editia 2007 a "Donumenta", avand ca invitata Romania, continua la Regensburg (Germania) pana la sfarsitul lunii octombrie. "Donumenta" prezinta o diversitate de manifestari din scena contemporana artistica si culturala - arte plastice, muzica, literatura, dans, teatru, film si istorie - ale tarilor de pe Dunare, care a inceput in 2003 cu Ucraina, continuand cu Moldova, Bulgaria si Austria. Prin intermediul simpozioanelor, conferintelor si workshop-urilor, "Donumenta" creeaza un forum de interactivitate pentru actori ai scenei culturale a tarilor participante. Tot in cadrul "Donumenta", sambata, 6 octombrie, de la ora 19.30, la Sala de Lectura a Bibliotecii din Regensburg, scriitorii Gabriela Adamesteanu, Stefan Agopian, Ioan Grosan si Florina Ilis sunt invitatii unei seri literare romanesti, moderator fiind Gerhardt Csejka. Coordonatoarea proiectului "Donumenta" este Catrinel Plesu, din partea Institutului Cultural Roman. (I. POPOVICI)
"Al cincilea Patriarh"
Sub titlul "Al cincilea patriarh" - Prea Fericitul Teoctist in cateva <<ganduri>>, evocari si documentei, Editura Intermundus a publicat volumul - documentar initiat, ingrijit si oranduit de Artur Silvestri. Cartea cuprinde studii, eseuri si evocari despre Patriarhul Teoctist, precum si apelul pentru reluarea constructiei Catedralei Mantuirii Neamului. (D.E.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.