Circulatia mijloacelor de transport in comun ale RATB, intre Bucuresti si judetul Ilfov, va fi reluata. Aceasta decizie a fost adoptata in sedinta Guvernului de ieri, printr-o ordonanta de urgenta ce va intra in vigoare la data care va fi publicata i
Circulatia mijloacelor de transport in comun ale RATB, intre Bucuresti si judetul Ilfov, va fi reluata. Aceasta decizie a fost adoptata in sedinta Guvernului de ieri, printr-o ordonanta de urgenta ce va intra in vigoare la data care va fi publicata in Monitorul Oficial. Costurile de functionare a curselor de pe cele 68 de trasee vor fi impartite intre Consiliul General al Municipiului Bucuresti si CJ Ilfov, pe baza unui protocol care urmeaza sa fie incheiat intre cele doua institutii. Autoritatile locale vor stabili modul de organizare a reluarii transportului public intre Bucuresti si Ilfov.
"Cursele preorasenesti care deserveau localitatile din judetul Ilfov, au revenit, la mijlocul anului trecut, unor operatori privati. Acest fapt a produs nemultumiri majore in randul elevilor, studentilor, pensionarilor, care nu mai beneficiau de facilitati de abonament", a declarat, Oana Marinescu, purtatorul de cuvant al Guvernului. Decizia de retragele a autobuzelor de pe trasee a fost luata de CGMB la jumatatea lunii iulie a anului trecut. Hotararea a fost criticata de autoritatile locale din Ilfov, care au aratat ca aduce mari deservicii celor care locuiesc in asezarile din jurul Capitalei. Mai bine de jumatate de an, aproximativ 160.000 de ilfoveni au fost nevoiti sa caute alternative de transport, din cauza costurilor prea mari percepute de operatorii privati. Pretul unei calatorii din Ilfov pana in Bucuresti s-a dublat, operatorii privatii nefiind subventionati de la bugetul de stat sau local pentru acest serviciu.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.