Centralele detinute de Termoelectrica vor trece in subordinea consiliilor locale, existand si posibilitatea privatizarii unor servicii si a retelei de distributie, a declarat, ieri, Mircea Toader, ministru secretar de stat in Ministerul Administratie
Centralele detinute de Termoelectrica vor trece in subordinea consiliilor locale, existand si posibilitatea privatizarii unor servicii si a retelei de distributie, a declarat, ieri, Mircea Toader, ministru secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor. "Dupa ce vor fi trecute in subordinea Consiliului Local, sistemele de distributie si difuzare a agentului termic vor fi privatizate, cu tot cu infrastructura sau doar ca servicii. Sustin privatizarea Termoelectrica si cred ca acest lucru se va intampla in trei luni", a declarat Mircea Toader, citat Mediafax. El considera ca datoriile imense pe care le au societatile trebuie sa fie preluate de Ministerul Finantelor si introduse in valoarea unitatilor. Proiectul initiat de Mircea Toader exclude privatizarea totala a centralelor din subordinea Termoelectrica. In urma unui proces de restructurare, prin care o serie de unitati au fost cedate autoritatilor locale, compania mai administreaza direct centralele de la Braila, Borzesti, Paroseni si Doicesti, fara personalitate juridica, precum si alte noua centrale, prin intermediul filialelor Deva, Galati si Bucuresti. La sfarsitul anului trecut, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a anuntat ca va fi realizat un plan de reorganizare judiciara a societatii, care a acumulat datorii de 44.000 de miliarde de lei vechi. Astfel, desi inregistreaza profit din exploatare si isi plateste datoriile curente, precum si o parte din cele istorice, societatea nu poate sa achite intr-un interval rezonabil de timp toate creantele detinute de stat sau alti furnizori. (C.S.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.