Conducerea PD a decis ieri, in sedinta Biroului Permanent National, sanctionarea la nivel politic a parlamentarilor si ministrilor PD care nu se prezinta la voturile finale din legislativ date la proiectele ce tin de integrare. Acestora li s-au inter
Conducerea PD a decis ieri, in sedinta Biroului Permanent National, sanctionarea la nivel politic a parlamentarilor si ministrilor PD care nu se prezinta la voturile finale din legislativ date la proiectele ce tin de integrare. Acestora li s-au interzis deplasarile in strainatate si in tara in zilele repective. Liderul democratilor Emil Boc a anuntat ca va cere si colegilor din Coalitie impunerea unor reguli privind prezenta la vot ministrilor si parlamentarilor lor. Democratii care nu vor respecta aceasta regula nu vor mai beneficia de sprijin politic. "In cazul in care vom avea situatii in care parlamentarii nostri vor absenta, sanctiunea este una politica, pierderea de catre acel parlamentar sau ministru a sprijinului politic pentru pozitia pe care o are cu sprijinul partidului. Daca este, de exemplu, vicepresedinte al Camerei pierde sprijinul, la fel pentru pozitia de vicepresedinte sau de secretar sau de chestor. Daca este un simplu parlamentar care are o functie politica la nivelul partidului, de presedinte de organizatie, vicepresedinte, secretar pierde sprijinul politic pentru o asemenea functie", a explicat liderul PD. Aceste sanctiuni vin ca urmare a respingerea Ordonantei de Urgenta privind DNA, saptamana trecuta in Senat. Boc si-a exprimat speranta ca presedintele Traian Basescu sa retrimita textul de lege Parlamentului, caz in care PD va cere dezbaterea lui in procedura de urgenta. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.