Liderii democrati vor discuta vineri la intrevederea cu presedintele Basescu faptul ca ceea se stabileste in conducerea Aliantei PNL-PD nu este, ulterior, respectat de liberali la nivelul Coalitiei, iar ministrii PD sunt obstructionati in Guvern de i
Liderii democrati vor discuta vineri la intrevederea cu presedintele Basescu faptul ca ceea se stabileste in conducerea Aliantei PNL-PD nu este, ulterior, respectat de liberali la nivelul Coalitiei, iar ministrii PD sunt obstructionati in Guvern de insusi primul-ministru. Daca seful liberal al Executivului le pune bete in roate, in continuare, ministrilor PD pe subiectul integrarii europene, democratii sunt dispusi sa plece din Executiv, ne-au declarat surse din conducerea partidului. Ieri nemultumirile s-au indreptat catre problemele cu care se confrunta ministrul Integrarii, Anca Boagiu. Intentia sefului Executivului este de a lua din subordinea Ministerului Integrarii Europene (MIE), Afacerile Europene si de a le trece la Ministerul de Externe. Atributiile privind Dezvoltarea Regionala ar urma sa fie preluate tot de un liberal, ministrul pentru controlul implementarii programelor cu finantare internationala si urmarirea aplicarii acquis-ului comunitar, Cristian David. In acest conditii, Anca Boagiu ar ramane fara "obiectul muncii", iar democratii nu sunt dispusi sa inghita o astfel de manevra. Liderii PD vad intr-un astfel de demers, practic, o restructurare a institutiei conduse de Anca Boagiu, cu care nu sunt de acord.
Democratii sunt convinsi ca, daca Ministerul Integrarii nu isi va face treaba, acest lucru se va vedea in Raportul de tara din mai, unde nu va fi criticat premierul, ci direct ministrii responsabili de implementarea unor masuri. Oricum, democratii sunt tot mai ingrijorati de faptul ca premierul pare sa aiba o relatie mai buna cu UDMR si PC, decat cu PD, conditii in care vicepresedintele Cezar Preda a propus ieri membrilor Biroului Permanent sa solicite liberalilor respectarea intelegerilor din Alianta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.