Procurorul Viorica Stoica, cel care l-a acuzat pe procurorul general al Romaniei, Ilie Botos ca a blocat audierea lui Traian Basescu, in dosarul fraudarii alegerilor din 2004 a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa fie detasat la c
Procurorul Viorica Stoica, cel care l-a acuzat pe procurorul general al Romaniei, Ilie Botos ca a blocat audierea lui Traian Basescu, in dosarul fraudarii alegerilor din 2004 a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa fie detasat la cancelaria primului-ministru. Camera procurorilor a Consiliului va lua in discutie, in 16 februarie, cererea de detasare a procurorului Viorica Stoica de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie la cancelaria primului-ministru Calin Popescu Tariceanu. In 30 septembrie 2005, procurorul Viorica Stoica a fost gasit vinovat, de catre inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), de incalcarea Codului deontologic, Consiliul stabilind la acea data ca Botos a fost indreptatit sa ii ia dosarul. Stoica, cel care a instrumentat initial dosarul privind plangerea Aliantei PNL-PD fata de membrii fostului BEC - a solicitat CSM sa-i apere buna reputatie, ca urmare a articolelor de presa privind motivele inlocuirii sale in dosarul fraudarii alegerilor. Cererea lui Stoica catre CSM a survenit unor afirmatii pe care le-a facut intr-un cotidian central. Magistratul spunea ca, in ianuarie 2005, impreuna cu Renate Weber - fost consilier prezidential - ar fi stabilit o data pentru audierea presedintelui Traian Basescu, insa procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, ar fi intervenit si i-ar fi luat dosarul. Viorica Stoica declara ca, in dosarul respectiv, existau probe care confirmau fraudarea alegerilor reclamate de co-presedintii Aliantei, Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.