Grupul italian de asigurari Fondiaria-SAI poarta discutii pentru preluarea Asirom, al doilea grup de asigurari din Romania, informeaza agentia AFX, care citeaza un articol aparut la sfarsitul saptamanii trecute in cotidianul italian "Il Sole 24 Ore".
Grupul italian de asigurari Fondiaria-SAI poarta discutii pentru preluarea Asirom, al doilea grup de asigurari din Romania, informeaza agentia AFX, care citeaza un articol aparut la sfarsitul saptamanii trecute in cotidianul italian "Il Sole 24 Ore". Purtatorul de cuvant al companiei italiene a declarat ca Fondiaria-SAI este interesata sa se extinda in Europa de Est, in special in Romania si Slovenia, insa a refuzat sa comenteze informatia referitoare la negocierile pentru preluarea Asirom. La randul sau, compania InterAgro SA, actionar majoritar al companiei Asirom cu un procent de 50% din capitalul social a precizat pentru ZIUA ca nu intentioneaza sa vanda pachetul de actiuni pe care il detine la aceasta societate. Publicatia italiana mai precizeaza ca Fondiaria-SAI ar fi interesat si de preluarea unei participatii de 50% in compania italiana de asigurari Fineco Assicurazioni, divizie a Capitalia SpA. Aceasta ultima tranzactie se anunta a fi una dificila avand in vedere ca atat Assicurazioni Generali SpA cat si AXA, doua importante companii europene de asigurari, sunt interesate de preluarea unei participatii la Fineco Assicurazioni, companie italiana de asigurari cu o valoare de piata de aproximativ 100 de milioane de euro. Fondiaria-SAI este cea de-a treia companie de asigurari pe piata italiana. In 2004, compania a subscris prime in suma totala de 9,8 miliarde de euro. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.