Conducerea Uniunii Sindicale MediaSind atrage atentia clasei politice ca problema depolitizarii Consiliilor de Administratie a SRR si SRTV nu este rezolvata nici prin cel de-al patrulea proiect de modificare a Legii de organizare si functionare a ace
Conducerea Uniunii Sindicale MediaSind atrage atentia clasei politice ca problema depolitizarii Consiliilor de Administratie a SRR si SRTV nu este rezolvata nici prin cel de-al patrulea proiect de modificare a Legii de organizare si functionare a acestor societati. MediaSind apreciaza, intr-un comunicat remis ieri presei, ca viitoarele Consilii vor fi tot politizate, deoarece proiectul de lege propune reducerea numarului de reprezentanti ai partidelor politice in Consilii doar cu o singura persoana. Potrivit documentului, initiatorii legii, deputatii Raluca Turcan si Cristian Radulescu, nu au tinut cont de intelegerea dintre membrii Comisiei pentru cultura si mijloace de informare in masa, partidele politice, CNA si MediaSind de a realiza proiectul in comun, promovandu-si in schimb propriul proiect. "Paradoxal, initiatorii au inteles ca prin depolitizare sa reduca tocmai numarul reprezentantilor salariatilor in Consiliile de Administratie", care nu au nici o legatura cu sfera politicului, se afirma in comunicat. Potrivit conducerii MediaSind, o alta carenta a proiectului de lege ar fi criteriile de evaluare a viitorilor membri in Consilii, "insuficiente pentru garantarea independentei editoriale". De asemenea, in document se mentioneaza si absenta identificarii tuturor surselor de finantare si a modului de colectare a lor, care sunt limitate la alocatii de la bugetul de stat si taxele pentru serviciul public de radio si tv.
Uniunea Sindicala afirma ca tergiversarea modificarii acestei legi adanceste conflictele din SRR, Federatia Sindicatelor din SRR actionand in instanta conducerea societatii pentru abuzuri grave impotriva propriilor salariati. Astfel, MediaSind a precizat ca isi rezerva dreptul de a hotari reluarea actiunilor de protest pe plan intern si international, suspendate in octombrie 2005. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.