Moneda nationala isi mentine ritmul de apreciere inceput saptamana trecuta, cursul de referinta coborand spre pragul de 3,5 lei/euro, pe care dealerii il vad atins in urmatoarele doua sedinte, daca nu va exista o interventie a bancii centrale, inform
Moneda nationala isi mentine ritmul de apreciere inceput saptamana trecuta, cursul de referinta coborand spre pragul de 3,5 lei/euro, pe care dealerii il vad atins in urmatoarele doua sedinte, daca nu va exista o interventie a bancii centrale, informeaza Mediafax. Imediat dupa deschiderea sedintei interbancare au existat cateva tranzactii operate in intervalul 3,5320 - 3,5370 lei/euro, dar cotatiile au coborat foarte repede sub 3,53 lei/euro. BNR a anuntat ieri un curs de referinta de 3,5272 lei/euro, cu 1,2 bani sub nivelul publicat vineri. In schimb, moneda americana a recuperat un ban, in urma evolutiei bune de pe pietele internationale, referinta fiind calculata la 2,9672 lei/dolar. De la inceputul lunii februarie, leul a castigat in raport cu euro peste 2,4%. Dealerii apreciaza ca intarirea leului nu poate fi stopata in lipsa unei interventii energice a bancii centrale pe piata valutara. "Dobanzile mari si operatiunile de sterilizare duc inevitabil la aprecierea leului. BNR arata ca sterilizeaza excesul de lichiditate, iar acest semnal incurajeaza vanzarea de valuta", a explicat un dealer. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.