In contextul unui interes sporit aratat de Presedintia Romaniei pentru comunitatile romanesti din jurul granitelor, tot felul de "grupuri de interese nelegitime" regionale au inceput actiuni de dezinformare si nintoxicare. In timpul vizitei lui Traia
In contextul unui interes sporit aratat de Presedintia Romaniei pentru comunitatile romanesti din jurul granitelor, tot felul de "grupuri de interese nelegitime" regionale au inceput actiuni de dezinformare si nintoxicare. In timpul vizitei lui Traian Basesecu in Ucraina acesta a mentionat si soarta romanilor din Banatul sarbesc si Timoc, existand posibilitatea ca presedintele sa intreprinda o vizita in aceste zone. La foarte scurt timp, mai multe "stiri" controversate au inceput sa parvina din aceste zone. Redam mai jos una dintre acestea, preluand o relatare din cotidianul sarb Blic, privind un presupus atentat la adresa unui reprezentant al romanilor din Serbia. MAE roman a reactionat deja printr-un comunicat, exprimandu-si "ingrijorarea" chiar inainte de a da posibilitatea autoritatilor sarbe sa prezinte o pozitie oficiala. Aceasta naste alte controverse.
Ancheta penala pentru inscenare
Zajecar - Politia va depune plangere penala impotriva lui Mihail Vasilievici din Kladovo, purtatorul de cuvant al Miscarii Democratice a Romanilor din Serbia, pentru provocarea unui pericol general, detinerea ilegala a dispozitivelor explozive si declaratie falsa, a declarat Zoran Stojanovic, seful Politiei criminalistice a sectiei de politie din Zajecar. Exista suspiciuni ca Vasiljevici si-a pus singur un dispozitiv exploziv pe automobilul sau, iar Politiei si opiniei publice a prezentat aceasta drept o amenintare politica. Pe usa automobilului sau, parcat in fata sediului acestui partid din Zajecar, sambata trecuta, in jurul orelor 20.00, a fost gasita o grenada de mana. Grenada era bine legata cu sarma si banda adeziva pentru a nu exista riscul exploziei, iar alaturi a fost gasit urmatorul mesaj facut cu ajutorul unor litere taiate din ziar: "Data viitoare va vom arunca in aer". Vasilievici e membru al Consiliului local Kladovo si redactor-sef al publicatiei in limba romana "Vorba noastra". (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.