Democratii vor lansa curand in dezbatere publica un proiect de lege cuprinzand noi prevederi referitoare la declararea averilor, respectiv la instituirea unui sistem de control al acestora. Liderul executiv al PD Adriean Videanu a fost mandatat de co
Democratii vor lansa curand in dezbatere publica un proiect de lege cuprinzand noi prevederi referitoare la declararea averilor, respectiv la instituirea unui sistem de control al acestora. Liderul executiv al PD Adriean Videanu a fost mandatat de conducerea partidului sa coordoneze elaborarea acestui proiect alaturi de presedintele ANAF Sebastian Bodu, beneficiind de consultanta ministrului de Justitie, Monica Macovei. "Avem nevoie de o lege mult mai clara in ceea ce inseamna declararea si controlul averilor pentru ca fenomenul coruptiei sau al evaziunii fiscale are un corespondent fara echivoc: averea", a explicat Videanu. El a insistat asupra faptului ca daca pana la constituirea averii sunt parghii legale de control asupra modului cum a fost realizata, este foarte important ca pentru cei care detin functii publice sa fie instituit un mecanism eficient de control "dupa principiul sa vedem cate taxe si impozite ai platit aferent averii pe care o ai". Videanu a sustinut ca un astfel de principiu ar fi extrem de eficient si daca averea ar fi realizata prin interpusi, prin donatii, pentru ca ar presupune extinderea verificarilor si la cei care au contribuit la realizarea averii finale. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.