Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Codului Fiscal va fi prezentat Guvernului pana la sfarsitul lunii martie, Ministerul Finantelor intentionand totodata sa propuna, pana in vara, si un proiect pentru supravegherea suplimentara a inst
Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Codului Fiscal va fi prezentat Guvernului pana la sfarsitul lunii martie, Ministerul Finantelor intentionand totodata sa propuna, pana in vara, si un proiect pentru supravegherea suplimentara a institutiilor de credit si firmelor de investitii. Modificarile la Codul Fiscal vor intra in vigoare anul viitor. Executivul si-a stabilit programul legislativ pe 2006 si a elaborat o lista a principalelor proiecte de legi care urmeaza sa fie propuse de catre ministerele initiatoare in cursul acestui an, cu termene de prezentare in Guvern. In perioada imediat urmatoare va fi definitivat si proiectul privind regimul vamal si fiscal pentru marfurile comercializate in sistem duty-free. Ministerul Finantelor intentioneaza sa mai propuna Guvernului, pana la sfarsitul lunii iunie, abrogarea Legii 8/1994 privind constituirea si utilizarea Fondului special pentru dezvoltarea si modernizarea punctelor de control pentru trecerea frontierei, precum si a celorlalte unitati vamale, dar si a Legii 332/2001 privind promovarea investitiilor directe cu impact in economie, avand in vedere ca Executivul va promova o noua lege a investitiilor. In colaborare cu Banca Nationala, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, reprezentantii Ministerul Finantelor vor mai elabora, pana in luna august, un proiect pentru supravegherea suplimentara a institutiilor de credit, a societatilor de asigurare si a firmelor de investitii dintr-un conglomerat financiar. Pana in luna octombrie, Ministerul Finantelor, impreuna cu BNR, va definitiva o noua lege privind activitatea institutiilor de credit si va propune Guvernului noi legi de organizare a Garzii Financiare si a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Ministerul Agriculturii lucreaza la un proiect de lege prin care vor fi aplicate o serie de masuri financiare pentru societatile comerciale din industria berii, document care va fi prezentat Guvernului in perioada imediat urmatoare. (A.G.C.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.