Steve Fossett a reusit sa doboare, sambata, recordul in ceea ce priveste zborul pe distanta mare fara realimentare si a aterizat de urgenta in sudul Angliei dupa ce a zburat circa 42.450 de kilometri, transmite Reuters. Americanul Steve Fosset, care
Steve Fossett a reusit sa doboare, sambata, recordul in ceea ce priveste zborul pe distanta mare fara realimentare si a aterizat de urgenta in sudul Angliei dupa ce a zburat circa 42.450 de kilometri, transmite Reuters. Americanul Steve Fosset, care are 61 de ani, a aterizat cu avionul GlobalFlyer, aparat special proiectat si cu o anvergura impresionanta a aripilor, pe aeroportul din Bournemouth. Aventurierul american ar fi trebuit sa ajunga pe un aeroport din regiunea Kent, insa a fost obligat sa execute procedurile de aterizare mai devreme din cauza unor probleme inregistrate de aparatura de bord, a informat Anna Knowles, purtatoarea de cuvant a lui Fosset. "A depasit recordul", a adaugat ea. Americanul a decolat miercuri din Florida si a plecat spre est, intr-o calatorie in jurul lumii. Fossett a reusit sa urce cu GlobalFlyer pana la o altitudine de circa 13.720 de metri si a profitat de curentii de aer care se deplaseaza de la vest la est in Emisfera Nordica.
Acest zbor a fost suficient pentru a depasi distanta record parcursa in balon in 1999 de Brian Jones si Bertrand Piccard, precum si distanta record parcursa cu un avion in 1986, cand Dick Rutan si Jeana Yeager au zburat timp de noua zile. Elvetianul Bertrand Piccard, fostul detinator al recordului de zbor pe distanta mare si fara escala, a salutat "zborul extraordinar" al pilotului american. El a adaugat ca se pregateste sa efectueze un inconjur al lumii intr-un avion care functioneaza cu energie solara. (D.M)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.