Imediat dupa ce s-a intors din vizita in Ucraina, Traian Basescu a afirmat intr-o declaratie televizata ca, avand in vedere ca a fost marinar stie ca este o obligatie de onoare sa-si plateasca toate datoriile, nu numai despre datoriile catre banci
Imediat dupa ce s-a intors din vizita in Ucraina, Traian Basescu a afirmat intr-o declaratie televizata ca, avand in vedere ca a fost marinar stie ca este o obligatie de onoare sa-si plateasca toate datoriile, nu numai despre datoriile catre banci, ci despre orice fel de datorii. Numai ca faptele ne arata ca nu este asa. Primarul PSD din Alexandria, Constantin Slabescu, a castigat, in urma cu ceva timp, procesul de calomnie intentat lui Traian Basescu, iar presedintele, conform hotararii instantei trebuie sa-i plateasca daunele in valoare de opt milioane de lei. Pe care, insa, Traian Basescu nu le achita. "Desi exista o hotarare judecatoreasca in acest sens, Basescu nu a catadicsit sa plateasca modica suma de opt milioane de lei.", a afirmat pentru ZIUA primarul Slabescu. Asa ca, la fel ca toti romanii, ne intrebam si noi: Unde este onoarea de marinar a domnului presedinte Traian Basescu de nu achita datoria? S-a pierdut in tangajul politic? Pentru Comandantul de la Cotroceni, 8 milioane de lei nu reprezinta o suma ce trebuie platita pentru ca demnitatea morala sa nu-i fie patata? Oare, pentru Traian Basescu onoarea de marinar metamorfozata in cea de presedinte se masoara doar in sute de milioane de lei?
Slabescu, facut "maimuta", in direct, la televizor
Constantin Slabescu l-a dat in judecata pe seful statului, Traian Basescu, pe atunci presedinte al PD si primar al Capitalei, deoarece democratul l-a gratulat cu calificativul de "maimuta" intr-o emisiune televizata. Ofensa adusa de Basescu dateaza din timpul campaniei electorale pentru alegerile partiale privind functia de primar al Alexandriei. Presedintele PD venise in municipiu sa il sustina, in campanie, pe colegul sau de partid Ion Izina - rivalul lui Slabescu - pentru a obtine jiltul de primar al municipiului. In timpul emisiunii, difuzata de un post local de televiziune, pentru a atrage capital politic, Basescu l-a asemuit pe Slabescu cu o "maimuta" in comparatie cu care, contracandidatul de la PD ar fi fost un adevarat "taur". Suparat ca primarul Capitalei l-a ofensat, facand trimitere la un animal si nu la o platforma politica, sustinand ca exista o "prapastie infinita intre animal si om, intre muget si cuget", pesedistul Slabescu l-a actionat in instanta pe Basescu. La aceea vreme, el a sustinut o conferinta de presa in care a declarat ca, banii pe care ii va obtine, ca prejudiciu, in urma plangerii penale, ii va folosi pentru materializarea programului constructiei de locuinte destinate tinerilor din Alexandria. De aici o intreaga tevatura. Suma pe care Constantin Slabescu a hotarat s-o solicite, drept despagubire, s-a ridicat pana la urma la suma modica de opt milioane de lei.
In prima faza a procesului de calomnie, Judecatoria Alexandria l-a achitat pe Traian Basescu. Argumentul forte prezentat in sprijinul hotararii judecatoresti a fost: "prin actiunea de afirmare a cuvantului <<maimuta>>, inculpatul a urmarit sa semnaleze anumite aspecte privind activitatea publica a partii vatamate, pe care le-a apreciat ca fiind suspectabile de critica". Prin urmare, decizia il achita pe Basescu si, totodata, il exonera de intentia de a-l insulta direct pe Slabescu.
Seful statului, obligat la plata
Nemultumit de acest rezultat, primarul Alexandriei a facut recurs si, drept urmare, Tribunalul Teleorman l-a gasit vinovat pe Traian Basescu si l-a obligat, prin decizie judecatoreasca, la plata a opt milioane de lei amenda partii vatamate. In timpul judecatii, avocatul lui Slabescu a invocat o serie de argumente, unele dintre acestea facand trimitere in mod direct la Biblie. Pornind de la conceptul de "maimuta" avocatul apararii a considerat ca numindu-l "maimuta", inculpatul Basescu are o opinie absolut contrara adevarului crestin, potrivit caruia omul este creat de Dumnezeu dupa chipul si asemanarea Sa. "Cum s-ar simti un magistrat daca pentru ilustrarea mai sugestiva a sustinerilor partilor, ar fi apelat in termeni identici (maimuta, taur) sau asemanator (gaina, gasca, capra, vitel, bou, magar, porc, rechin, caine etc.)?". Cu toate acestea, Slabescu nu si-a primit banii nici pana in ziua de azi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.