Emiterea Ordinului nr. 555, cat si difuzarea, "prin grija Serviciului informare si relatii publice, petitii, secretariat, protocol", catre toate directiile din structura ANS, a starnit rumoare prin birourile din str. Vasile Conta, mai ales ca se afla
Emiterea Ordinului nr. 555, cat si difuzarea, "prin grija Serviciului informare si relatii publice, petitii, secretariat, protocol", catre toate directiile din structura ANS, a starnit rumoare prin birourile din str. Vasile Conta, mai ales ca se aflase ca juristii si directorii nu au avizat favorabil detasarea directorului general Dinu Gheorghe. Ba, mai mult, departamentul juridic l-a atentionat pe vicepresedintele Liviu Cepoi ca ordinul respectiv este nelegal si incalca mai multe articole din Codul Muncii. De altfel, la o simpla studiere a fisei postului detinut de Dinu Gheorghe, vicele ANS ar fi trebuit sa observe ca functia de director general al CSM Pitesti presupune indeplinirea unor atributii incompatibile cu atributiile directorului adjunct al DJS Arges. In plus, pentru ca Ordinul nr. 555 sa fie pus in aplicare, era nevoie si de consimtamantul expres al persoanei detasate. Numai ca Dinu Gheorghe nu numai ca nu a consimtit, dar a si contestat, solicitand printr-un memoriu trimis presedintelui ANS anularea Ordinului semnat de vicepresedintele Liviu Cepoi. Din pacate, insa, desi legislatia romana prevede ca Dinu Gheorghe ar fi trebuit sa primeasca un raspuns, favorabil sau nu, in termen de 30 de zile, adresa inaintata si inregistrata la secretariatul ANS a ramas fara "replica". Un alt amanunt deloc de neglijat este acela ca, prin semnatura sa, vicepresedintele Liviu Cepoi a implicat cheltuieli suplimentare de la bugetul de stat, adica din buzunarele contribuabililor, deoarece prin emiterea Ordinului nr. 555 se suporta doua functii de director general, cu toate drepturile salariale aferente. Totodata, putem afirma ca prin detasarea facuta fara nici o fundamentare si justificare, dar si impotriva vointei directorului general Dinu Gheorghe, Ordinul nr. 555 poate capata chiar si unele conotatii discriminatorii, in contradictie cu art. 5 din Codul Muncii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.