O expozitie in cadrul careia vor fi prezentate rochii de seara si bijuterii care au fost purtate de regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii va fi organizata pentru a marca a 80-a aniversare a suveranei britanice. Regina Marii Britanii, decana capete
O expozitie in cadrul careia vor fi prezentate rochii de seara si bijuterii care au fost purtate de regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii va fi organizata pentru a marca a 80-a aniversare a suveranei britanice. Regina Marii Britanii, decana capetelor incoronate din Europa, va sarbatori implinirea a 80 de ani la 21 aprilie. Expozitia "va avea loc in perioada 26 iulie-24 septembrie la Palatul Buckingham", a declarat un purtator de cuvant al Casei Regale britanice. Circa 80 de rochii vor fi expuse, inclusiv modele realizate de cunoscutii croitori britanici Norman Hartnell si Hardy Amies. Rochiile au fost purtate de regina la ceremonii si ocazii oficiale, dar si in timpul unor evenimente private. Dintre bijuteriile care vor fi prezentate fac parte diadema unei mari ducese ruse si colierul Cambridge Emerald (foto), precum si cadouri oferite reginei, cum ar fi brose cu pietre pretioase si diamantele Cartier pe care Elizabeta a II-a le-a primit de la tatal ei, regele George al VI-lea, la implinirea a 18 ani. Britanicii vor putea vedea in cadrul expozitiei si bratara Boucheron din aur, safire, diamante si rubine care a fost realizata dupa un desen facut de printul Philip si pe care regina a primit-o la aniversarea a cinci ani de casatorie. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.