Scandalul caricaturilor cu profetul Mahomed continua sa starneasca valuri de nemultumire in lumea musulmana. In timp ce proteste pasnice au avut loc, sambata, pe strazile din Londra, Paris, Berlin, Ankara, Bethleem, ieri, autoritatile de la Copenhaga
Scandalul caricaturilor cu profetul Mahomed continua sa starneasca valuri de nemultumire in lumea musulmana. In timp ce proteste pasnice au avut loc, sambata, pe strazile din Londra, Paris, Berlin, Ankara, Bethleem, ieri, autoritatile de la Copenhaga au cerut cetatenilor danezi aflati in Indonezia sa paraseasca imediat aceasta tara, intrucat se afla in pericol iminent, reprezentand tinte usoare pentru gruparile extremiste, informeaza BBC. Avertismentul a fost lansat de ministrul danez de Externe care a subliniat ca, potrivit unor informatii furnizate de serviciile secrete, o grupare extremista incearca sa atace cetatenii danezi si interesele Danemarcei din Indonezia. Acest anunt vine dupa ce, sambata, Danemarca a decis sa isi inchida, temporar, misiunile diplomatice din Indonezia, Iran si Siria, tot sub pretextul "unor amenintari concrete la adresa securitatii". Sambata a fost ziua protestelor in mai multe orase europene. Mii de oameni au protestat la Londra fata de publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed, purtand pancarte pe care scria "Mohamed inseamna mila pentru omenire" si "Uniti impotriva Islamofobiei". Manifestatia s-a dorit a fi pasnica si a beneficiat de sprijinul primarului Londrei, Ken Livingstone, si al organizatiilor musulmane moderate. Aproximativ 10000 de persoane au manifestat si in Franta, la Paris si Strasbourg, noteaza Rompres. Raspunzand apelului unor asociatii musulmane din regiunea pariziana, manifestantii, plecati dintr-o piata din Paris, au defilat in spatele unei mari banderole ce proclama "Respectarea religiilor, libertate de exprimare nu contradictie". In Germania, tara in care traiesc trei milioane de musulmani, in special la Berlin si Dusseldorf, au demonstrat circa 3.500 de persoane. De asemenea, proteste au avut loc in Belgia, Olanda si Elvetia. Pe de alta parte, ieri, directorii a doua saptamanale arabofone algeriene au fost condamnati la inchisoare de un tribunal din Algeria pentru publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed, transmite Rompres.(D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.