De mai multe saptamani, prin birourile Agentiei Nationale pentru Sport s-a instalat o teama inexplicabila, vecina cu teroarea, mai toti angajatii, de la femei de serviciu si pana la directori, tremurand serios la gandul ca se afla pe lista neagra a c
De mai multe saptamani, prin birourile Agentiei Nationale pentru Sport s-a instalat o teama inexplicabila, vecina cu teroarea, mai toti angajatii, de la femei de serviciu si pana la directori, tremurand serios la gandul ca se afla pe lista neagra a conducerii. Din pacate, frica de a "zbura" din institutie fara un motiv intemeiat s-a acutizat alarmant din momentul in care vicepresedintele Liviu Cepoi l-a detasat, in decembrie 2005, pe directorul general al CSM Pitesti, Dinu Gheorghe, fara sa ia in considerare avizele nefavorabile ale juristilor si directorilor institutiei din str. Vasile Conta. De altfel, cazul Dinu Gheorghe a ajuns si in atentia Justitiei din Arges, ex-directorul CSM Pitesti chemand in instanta ANS pentru incalcarea Codului Muncii in Ordinul nr. 555, din 8 decembrie 2005. Si daca directorul general din Pitesti este nevoit sa-si caute dreptatea in fata judecatorilor, in schimb, angajatii ANS asteapta in continuare cu infrigurare rezultatul planuitei reorganizari a sportului romanesc, pentru a afla daca raman sau nu in organigrama ANS.
Cand presedintele nu e acasa
Dar sa revenim la controversatul ordin ANS care l-a vizat pe conducatorul CSM Pitesti. Fiind un simpatizant cu "acte" al PSD, directorul general Dinu Gheorghe a intrat in colimatorul noii conduceri a sportului romanesc inca din vara anului trecut. Numai ca performantele sportive ale clubului il recomandau ca pe un bun manager, in ultimii trei ani CSM Pitesti ocupand prima pozitie, la bataie cu CS Olimpia, in clasamentul pe puncte al gruparilor din subordinea ANS. Si daca din punct de vedere sportiv Dinu Gheorghe nu putea fi "taxat", atunci conducerea ANS a inceput sa caute alte motive pentru inlocuirea oponentului politic cu un simpatizant al Puterii, Narcis Iordache, directorul adjunct al Directiei pentru Sport a Judetului Arges. Controale financiare, audit si alte presiuni de acest gen. Toate acestea, insa, n-au avut un rezultat asteptat de vicepresedintele Liviu Cepoi, fiind descoperite doar unele mici nereguli, inerente unei activitati de conducere la un club de talia CSM Pitesti. Suparat, probabil, ca nu poate sa-si duca la indeplinire actiunea de schimbare a directorului PSD, liberalul din fruntea ANS s-a decis sa astepte un moment prielnic ca sa-l "taxeze" pe Dinu Gheorghe. Iar momentul a venit atunci cand presedintele ANS, Florian Gheorghe, a plecat in Niger, la Jocurile Mondiale Francofone. Prin plecarea sefului, dreptul de semnatura i-a revenit, conform legii, vicelui Liviu Cepoi. Care n-a stat prea mult pe ganduri si a remis in 8 decembrie 2005, la trei zile dupa plecarea lui Florian Gheorghe, Ordinul ANS nr. 555, care anunta ca, la solicitarea DSJ Arges nr. 1071/2005, "cu data de 9 decembrie 2005, domnul Dinu Gheorghe, director general al CSM Pitesti, se detaseaza pe functia de director adjunct la DSJ Arges - unitate de administrare a bazelor sportive, pentru o perioada de cel mult un an, cu respectarea fisei postului de director general". Totodata, la art. 2 din respectivul Ordin ANS, se precizeaza, "cu aceeasi data, domnul Iordache Narcis, director adjunct la DSJ Arges, se detaseaza pe functia de director general al CSM Pitesti, pentru o perioada de cel mult un an, cu preluarea atributiilor din fisa postului de director general".
De la "foarte bine" la detasare
Simtindu-se frustrat, ex-directorul general al CSM Pitesti, Dinu Gheorghe, a reclamat ANS in instanta argeseana. Mai ales ca, in ultimul deceniu, de cand detine functia de conducator al gruparii argesene, a fost apreciat an de an cu un calificativ maxim de "foarte bine". In plus, dinamica dezvoltarii clubului este mai mult decat evidenta, iar ascensiunea din clasamentul ANS si cel national, unde CSM Pitesti a ajuns de pe locul 177, in 1995, pe pozitia a treia, anul trecut, nu lasa loc comentariilor. Ca sa nu amintim de faptul ca, de-a lungul timpului, directorului general Dinu Gheorghe nu i s-a retinut nici o abatere disciplinara in sarcina sa, iar activitatea CSM Pitesti a fost considerata de ANS ca desfasurandu-se la parametrii optimi. Iar ca un paradox pe marginea respectivului Ordin, putem afirma ca, daca era nevoie de prezenta expresa a directorului Dinu Gheorghe pentru imbunatatirea activitatii DJS Arges, atunci, in mod logic, inseamna ca activitatea adjunctului DJS Arges, Narcis Iordache, nu a fost corespunzatoare! Si, in acest caz, nu se poate justifica detasarea sa intr-o functie ierarhica superioara la un club de "greutatea" CSM Pitesti.
(va urma)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.