Scandalul legat de suma reala de transfer a lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray, in 2003, a readus in atentia opiniei publice mai multe astfel de tranzactii dubioase si, mai ales, paguboase pentru cluburile romanesti. Ultima "bomba" de acest
Scandalul legat de suma reala de transfer a lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray, in 2003, a readus in atentia opiniei publice mai multe astfel de tranzactii dubioase si, mai ales, paguboase pentru cluburile romanesti. Ultima "bomba" de acest gen a aparut tot in presa: Florin Cernat a fost vandut de Dinamo la Dinamo Kiev pentru suma de 20.000 de dolari. Cel putin asa apare in actele care sunt inregistrate la FRF, desi la vremea respectiva sumele vehiculate in presa erau de un milion sau chiar doua milioane de dolari. Reteta a fost putin diferita fata de cazul lui Bratu, pentru ca jucatorul ii apartinea chiar impresarului Ioan Becali. Acesta l-a cumparat de la Otelul cu 800.000 de dolari si l-a lasat sa joace la Dinamo, urmand ca, la un transfer ulterior, cele doua parti sa imparta banii. Tinand cont de faptul ca aproape fiecare transfer mai important in ultimii zece ani este suspect, FRF ar trebui sa ia la mana toate actele pe care le are la dispozitie, pentru a face publice toate diferentele uriase dintre sumele platite de gruparile din strainatate care au cumparat si cele din Romania care au vandut. Pe aceasta tema, Doru Viorel Urs, presedintele Comisiei de disciplina din FRF, a avut o pozitie acuzatoare intr-o interventie la Total Sport FM: "odata cu cazul Bratu, bulgarele a pornit la vale", sugerand ca vor iesi la iveala multe alte nereguli. Ursu, cunoscut jurist, care a detinut si functia de ministru de Interne, a auzit multe probabil in cei doi ani de cand este colaboratorul FRF, echipa lui Lupescu si Prunea promite justitie si transparenta, insa ramane de vazut cum va primi "vechea garda", formata din Mircea Sandu si Adalbert Kassai aceste demersuri. Pentru ca Sandu a stiut de toate aceste tranzactii intotdeauna, dar, probabil, cointeresat, nu a luat niciodata pozitie. Fata de FRF, impresarii sunt acoperiti, nu pot fi acuzati de nimic, chiar daca sumele sunt ridicol de mici. Aici ar fi normal insa sa intervina Procuratura, care are mijloace la indemana pentru a afla in buzunarele cui s-au scurs diferentele de bani. De exemplu, pot fi verificate conturile lui Gica Popescu, pentru a se vedea daca impresarul a pastrat in ele suma de un milion de dolari primita de la Galatasaray la transferul lui Bratu sau daca, asa cum trebuia, a virat-o in contul Rapidului. La fel si cele ale lui Ioan Becali, care sustine ca ar fi primit bani de la turci pe numele sau deoarece era presedintele Rapidului. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.