Si acum, va prezentam, cu piosenie, noile trenduri in materie de tol festiv de dus la biserica, asa cum reiese din superbul outfit al Monicai Gabor, de profesie eleva in clasa a XII-a, care a ales sa renunte la catolicism pentru ortodoxism, in semn d
Si acum, va prezentam, cu piosenie, noile trenduri in materie de tol festiv de dus la biserica, asa cum reiese din superbul outfit al Monicai Gabor, de profesie eleva in clasa a XII-a, care a ales sa renunte la catolicism pentru ortodoxism, in semn de cadou avant-la-nunta, pentru iubitul ei, Iri (ne intrebam cu uimire de ce nu i-o fi cumparat, mai simplu, un taburet ca sa se urce pe el cand o pupa); evenimentul a fost marcat in cadrul unei slujbe desfasurate sambata la Izvorani (comuna Ciolpani) si marcate, cu emotie, de ProTV. Subliniem, pentru cititorii nostri din Strainezia, ca Monica Gabor, mai fraierilor, este o fata care a descoperit tainele iubirii pure alaturi de marele om de suflet, cuget si simtiri, Irinel Columbeanu.
Despre acesta nu putem spune decat ca este un om care nu este decat un om cu multe bogatii, el avand si foarte multi bani (cel putin asa zice lumea), mai posedand, de asemenea, printre altele, o super de super masinuta de masinuta (sa moara Tzak si Pak si Bibi daca stim ce marca e) pe care-o conduce el de unul singurel, asa micut cum e el, demonstrand prin asta nu doar ca n-are figuri in cap, ci si ca-i ajung piciorusele la cele trei pedalute.
Mai, draguta, deci hai
sa-ti spun cu ce-a ales Monicuta sa se imbrace pentru a marca emotionantul moment al trecerii de la religia catolica la cea ortodoxa. Deci cu o rochie. Cu o rochie care
n-ar fi fost nimic daca n-ar fi fost o rochie neagra, genul cu un umar gol, mulata pe trupul ei de amfora, ""Doamna Verde Camfora"". Intrata timid in biserica ciolpanesca, Monica se smeri cu inimitabila gratie asupra pozelor colorate reprezentand-o pe Maica Domnului cu Pruncul, pe care chiar le si pupa. Isi facu apoi cruce, moment in care am putut remarca niste inele ceva, pe degetelele ei, inele despre care am inteles ca sunt foarte scumpe. Inelele erau, bineinteles, din insusi trupul lui Iri, ca-n vestitul poem al domnului Nichita, in care se subliniaza: ""caci va stau covor sub talpe/ si la manuri stau inel/ vana mea va e cercel"". Chiar, ce-ar fi ca Iri sa-i cumpere iubitei lui cercei din propriile-i vene?
Am ascultat-o spunand, timid, Crezul si m-am bucurat sincer pentru ea. Stiu ca e pe maini bune. N-am sa-mi fac griji. Asa cum spunea o tanti careia reporterul i-a cerut doua cuvinte cu imprumut, ""e o fata care se descurca-n viata"".
Sa-i uram mult succes Monicai in activitatea de ortodox si sa-l rugam pe Iri ca, din preamultul lui, sa-i cumpere copilului sau cel multiubit o carticica de rugaciuni, dintr-acelea cu litere mari, care chiar asa se si intituleaza, ""Carte de rugaciuni cu litere mari"", pe care s-o rasfoiasca impreuna, dimineata, inainte de agitatia unei zile si seara, dupa agitatia unei zile. ""Capie si scabie,/ teaca va sunt sabie/ care atarnati de soldul/ zeului ce doarme-n Nordul/ inimii si Precistii,/ maica-mii si maica-tii"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.