Parintii trebuie sa urmareasca evolutia vorbirii in cazul copiilor. Vorbirea intarziata trebuie diagnosticata din timp, astfel incat toate problemele de vorbire sa poata fi rezolvate cat mai repede. Parintii ai caror copil prezinta probleme de vorbir
Parintii trebuie sa urmareasca evolutia vorbirii in cazul copiilor. Vorbirea intarziata trebuie diagnosticata din timp, astfel incat toate problemele de vorbire sa poata fi rezolvate cat mai repede. Parintii ai caror copil prezinta probleme de vorbire trebuie sa mearga cu micutul, in primul rand, la medicul pediatru.
Acesta fie va recomanda un tratament, fie va da o trimitere catre medicul specialist. "La varsta de doi ani, copilul trebuie sa fie capabil sa pronunte cateva cuvinte, iar la varsta de trei ani trebuie ca cei din jurul lui sa inteleaga ce spune.
Daca la varsta de trei ani, copilul nu se face inteles, parintii trebuie sa se adreseze medicului. Problemele cu vorbirea pot fi cauzate indeosebi de hipoacuzie sau autism. Un copil cu probleme de vorbire, care ramane nediagnosticat si netratat, va avea dificultati mari la scoala. In plus, dificultatile de vorbire nu vor mai putea fi remediate", spun specialistii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.