Liga Tinerilor Romani de Pretutindeni, o organizatie care coordoneaza cu succes activitatile unui proiect de promovare a mass-media in randul tinerilor - "News to Know - introducing democratic media to schools in Romania" -, desfasurat cu sprijinul
Liga Tinerilor Romani de Pretutindeni, o organizatie care coordoneaza cu succes activitatile unui proiect de promovare a mass-media in randul tinerilor - "News to Know - introducing democratic media to schools in Romania" -, desfasurat cu sprijinul Ambasadei SUA la Bucuresti, si-a extins activitatile, incepand din aceasta luna, in 15 localitati. In acest sens, peste 2000 de elevi cu varstele intre 12 si 15 ani din judetele Calarasi, Dambovita si Giurgiu, vor participa la o serie de cursuri si conferinte organizate in 15 scoli. In cadrul acestor intalniri inedite, elevii vor dezbate problemele lor si ale Romaniei impreuna cu jurnalisti profesionisti din presa scrisa si audiovizuala, vor invata cum sa-si redacteze propria revista scolara, cum sa infiinteze un birou de presa sau chiar un post de radio, dupa modelul celor infiintate deja in doua scoli, din Tecuci si comuna Independenta, judetul Galati. Mai mult, tinerii din program contribuie la o publicatie realizata chiar de ei, "News to Know", ajunsa la al saptelea numar, distribuita gratuit si editata de LTPR. Tinerii jurnalisti sunt foarte activi si "pusi pe treaba", dupa cum ne-au declarat intr-o "vizita de lucru" intreprinsa la redactia ZIUA: participa la concursuri nationale si sunt invitati in redactii si studiouri radio si tv, unde invata presa, dar si transmit un "aer proaspat" de jurnalism curat, fiind extrem de pertinenti si directi in abordari. Un astfel de cadru va fi oferit de cunoscutul ziarist de televiziune Cezar Ion, in emisiunea sa din dimineata de luni, de la TVR 2, "Cezar si tipar", unde elevii jurnalisti isi vor expune viziunile despre mass-media si democratie. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.