Pentru prima oara in ultimii ani George Copos ne surprinde intr-un mod diferit decat cele in care ne obisnuise pana acum. E vorba, desigur, de recent izbucnitul scandal in legatura cu transferul dubios al lui Florin Bratu la Galatasaray in urma carui
Pentru prima oara in ultimii ani George Copos ne surprinde intr-un mod diferit decat cele in care ne obisnuise pana acum. E vorba, desigur, de recent izbucnitul scandal in legatura cu transferul dubios al lui Florin Bratu la Galatasaray in urma caruia ar cam rezulta ca el a fost suntat de o consistenta suma de bani de catre vestitii impresari Gica Popescu & The Becali's. Stim ca "Berlusconi din Giulesti" si-a mai luat cateva "tepe" rasunatoare, cum ar fi cea cu plecarea lui Ionel Ganea la VFB Stuttgart, dar mai ales cu cea a lui Tiberiu Ghioane. In ambele cazuri Copos s-a tanguit peste tot, s-a considerat furat pe fata, iar in cazul ultimului jucator anuntase la un moment dat chiar ca se adresase celor de la UEFA pentru solutionarea acelui litigiu, ce-i drept strigator la cer. De data aceasta nu numai ca tace, dar pare stanjenit de amploarea pe care presa a dat-o acestui scandal in care - culmea! - Rapidul sau pare sa fie in cea mai mare pierdere.
Dupa cum se stie, calicenia patronului de la Rapid este deja proverbializata, numele sau tinzand sa devina substantiv comun precum Harpagon-ul lui Moliere, de aceea ne-am fi asteptat din partea lui sa faca gat pe la toate posturile de radio si televiziune, sa ameninte reclamarea la FIFA, UEFA, FIFPro, CONCACAF, CEDO, UNESCO, UNICEF, NATO, ONU sau REBU, caci la DNA pe pariu ca n-avea curaj sa se prezinte nici macar in calitate de paracios, ca sa ceara daca nu restitutio in integrum, cel putin niscai compensatii minore care sa-i mai ostoiasca siluitul instinct al avaritiei, pentru a se alege macar cu o pereche de ghete din partea jucatorului, pe care sa le scoata la licitatie mintind ca incaltat cu acestea a inscris Maradona acel gol cu mana in poarta Angliei in urma cu douazeci de ani.
E drept ca actualul context nu este cel mai indicat pentru el ca sa strige "Sariti, hotii!", precum in urma cu cinci ani cand, la prezentarea lotului Rapidului l-a imbracat pe un puradel din galerie in tricoul lui Ghioane pe spatele caruia scria "Furat", dar la deja celebra sa lipsa de percepere clara a realitatii, Copos ar fi trebuit sa omita din calcul amanuntul ca el este primul mare inculpat al anului 2006. Asadar, suntem convinsi ca nu din acest posibil sentiment de jena ori simt al ridicolului tace si fierbe in suc propriu acest Bill Gates al eclerurilor.
Fara indoiala ca el are ceva pe suflet, caci pe constiinta parca nu prea ne vine la indemana sa bagam mana in foc, intrucat, dupa cum spuneam nici dupa acel revoltator "caz Ghioane", in care parea sa aiba dreptate, nu numai ca a pus in cele din urma batista pe tambal, dar l-a mai si pus ulterior in functia de presedinte la Rapid pe exact cel pe care il acuza, dar fara a-l indica explicit, ca fiind drept principalul vinovat de furtul jucatorului si vanzarea acestuia la Dinamo Kiev, adica pe Ioan Becali. Mai degraba suspecta decat stranie aceasta tacere a lui Copos, nu-i asa?
Dincolo de toate acestea o fi chiar atat de intamplator ca in aceste ambe cazuri, Tibi Ghioane si Florin Bratu, precum si in transferul lui Gabriel Tamas de la Dinamo la Galatasaray - si acesta cu mare cantec - a treia importanta persoana amestecata in dubiosenie este presedintele de la Tractorul Brasov, Paul Enache, cel care de fiecare data scoate cate un act si declanseaza intreaga tevatura, dupa care la randu-i declanseaza o tacere coposiana?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.