Proprietarii de autovehicule care vor dori sa incheie polita de raspundere civila auto (RCA) la o alta companie vor fi obligati sa anunte in scris actualul asigurator ca doresc sa renunte la serviciile sale. Acest lucru se va face cu 30 de zile inain
Proprietarii de autovehicule care vor dori sa incheie polita de raspundere civila auto (RCA) la o alta companie vor fi obligati sa anunte in scris actualul asigurator ca doresc sa renunte la serviciile sale. Acest lucru se va face cu 30 de zile inainte de expirarea politei in vigoare, a precizat, ieri, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
CSA a modificat, recent, normele referitoare la procedurile de denuntare a unui contract de asigurare obligatorie RCA, noile reglementari urmand sa intre in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial.
Pe de alta parte, inainte de incheierea unui contract, asiguratorul are obligatia sa verifice in baza unica de date situatia autovehiculului pentru care proprietarul doreste incheierea politei RCA. In cazul in care exista deja o asigurare RCA incheiata, societatea la care urmeaza sa fie incheiata polita va cere proprietarului sa faca dovada denuntarii contractului existent.
Persoanele care nu au avut asigurare RCA in ultimele 12 luni de la data la care se prezinta pentru incheierea politei vor declara pe propria raspundere acest fapt. "Mai sunt aproximativ doua saptamani pana cand vom cunoaste cu exactitate cine s-a asigurat si cine nu.
Aceasta perioada este necesara pentru a diminua la maximum posibil eventualul grad de eroare ce poate aparea din centralizarea informatiilor in baza de date unica", a declarat presedintele CSA, Nicolae Eugen Crisan.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.