Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat ieri ca nu se poate spune ca a cumparat pachetul de actiuni Rompetrol la un pret de favoare, dat fiind ca acesta era deja de peste 4,5 ori mai mare decat pretul de la momentul listarii titlurilor, el preciz
Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat ieri ca nu se poate spune ca a cumparat pachetul de actiuni Rompetrol la un pret de favoare, dat fiind ca acesta era deja de peste 4,5 ori mai mare decat pretul de la momentul listarii titlurilor, el precizand ca a facut achizitia in baza informatiilor din presa. "Pot sa va confirm ca decizia de a cumpara a fost bazata pe informatiile care au aparut in presa", a declarat premierul, adaugand ca a facut achizitiile printr-o societate de brokeraj. El a aratat, totodata, ca are impresia ca exista "scurgeri" catre presa din declaratiile pe care le-a facut la Parchet, iar acest lucru, din cate stie, nu este firesc. Tariceanu a mai spus ca a cumparat la un pret care era deja de peste 4,5 ori mai mare decat pretul de listare. "Deci nu se poate spune ca am cumparat la un pret de favoare", a afirmat seful Executivului. "Inainte de a cumpara eu, au fost nu mai putin de 1800 de tranzactii facute cu actiunile respective, lucru care dovedeste ca am fost unul din cei multi care au cumparat si care au cumparat in continuare", a mai spus premierul, citat de Mediafax.
Audiere in dosarul Rompetrol
Fostul secretar de stat in Ministerul Finantelor, Neculae Eugen Plaiasu, a fost audiat ieri, de procurorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul referitor la modul de tranzactionare la bursa a actiunilor Rompetrol. Neculae Eugen Plaiasu - fost comisar general al Garzii Financiare si fost secretar de stat in Ministerul Finantelor - a fost citat la Parchetul instantei supeme in calitate de martor. Plaiasu a ocupat, potrivit Mediafax, functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor in perioada in care au fost tranzactionate la bursa actiunile Rompetrol. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.